O umieraniu..., (Taki mój chory
twór)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
O umieraniu..., (Taki mój chory
twór)
Yoanneca |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 10.01.2004 Skąd: Ruda Śląska ![]() |
Wiedziałam, że nadejdzie.
Tak bardzo się go bałam. Było jednak zbyt wiele zwiastunów... Cienie na ścianach, Krew na podłodze, Trupy na duszy. Bez prologu. Z epilogiem samym. Umieranie. Ludzie bez twarzy, Bezgłośne szepty, Trumna bez ciała. Ciało bez duszy, A w trumnie dusza. Zaczyna się umieranie. Drzewa tracą liście, Kwiaty płatki, Słońce blask, A ja miłość. Bez krzyku. Bez bólu. Bez cierpienia. Psychiczny wrzask! Kiedy dwa szkielety wyrywają mi duszę. Lecę w dół. W przepaść. W mrok. W złą godzinę. Godzinę upadku. Godzinę śmierci. Godzinę szaleństwa. Schizofreniczny śmiech. Szalony wiatr. Statek widmo. Na którego dziobie płynę. Do dna. Do grobu. Przez deszcz. Przez ból. Z pętlą na szyi. Spadam. Zabraknie mnie. Nie płaczcie. Nie zaginę z piekle. Żyję w piekle. Mój anioł. Odszedł... Jak cień, Jak trup. Co noc o nim śnię. Jeśli mnie słyszy, niech przyjdzie. Sparaliżowana. Przez lęk. Przez szept. Przez to widmo. Z twoją twarzą. Które mnie zabija. Ja nie żyję. Choć żyję. Już nie. Ależ tak! Więc gdzie, mój dom. Na ziemi! Na ziemi dom twój! Taak... na ziemi! Na ziemi me miejsce! Ciało na ziemi. Dusza na ziemi. Ciało wśród ludzi, A dusza na cmentarzu. |
![]() ![]() ![]() |
Dark - Lady |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 20.11.2003 Skąd: Duży ciemny cmentarz ![]() |
Ja nie wiem dlaczego sie wam nie podoba
wiersz Yahoo... Przecież to urodzona pisarka - wierszy i opowiadań...
Spójżcie na ten wiersz z innej strony. Wczujcie się w niego. A to że jest
mroczny i o śmierci to nic nie znaczy. Autorka lubi tak pisać a ja lubie
czytać takie wiersze. Może niewszystkim to leży, ale takie wiersze to świat
w ktorym żyjemy, niby świeci słośce ale wszystkich i wszystko zakrywa mrok.
Z poważaniem Dark - Lady... -------------------- Z praw Murphy'ego.
"To czego szukasz, znajdziesz w ostatnim spośród możliwych miejsc." "Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo powoduje tycie." "Wszystkie sprawy szlag trafia jednocześnie." "Uśmiechnij się, jutro będzie gorzej." "Światełko w tunelu? - To reflektory nadjeżdżającego pociągu." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 18:48 |