"Bo wiarę można...", Kompletna dziura w pomyśle na tytuł :)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
"Bo wiarę można...", Kompletna dziura w pomyśle na tytuł :)
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Literówek chyba nie ma... Ta w pierwszej
zwrotce "rozcielić" to zamierzony neologizm
![]() ![]() Bo wiarę można rozcielić rozwłóczyć na tysiące drobnych nitek rozum, ja, myśli i mądrość i mędrca szkiełko i oko Nie wierzyć w nic i uciec od tysiąca małych problemów w problemy wielkie i wzniosłe jak posępne chmury nad lazurem morza I nie chwytać w drżace ręce - nic w ciemności pustka przecież i duchy dawno już zanikły w powietrzu tylko azot, tlen i wodór Po policzku biegnie łza - chemiczny dowód na istnienie uczuć roztrzęsiony smutek rozkładalny na wszelkie pierwiastki W matematyce życie płynie rwącym nurtem cyfr dowodów małych, najmniejszych oddechów zbuntowanej natury I jak Kartezjusz, jedną ręką się czepiać wątpienia i chcieć, bezlitośnie chcieć by myśli dowodziły istnienia I na koniec pustymi rękoma walić do krwi w zamknięte drzwi na zawsze wierzyć w samotność zapisać nadzieję na czeku bez pokrycia. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
anna_maria |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: krózganki-gnief!!! ![]() |
super...
nic do zarzucenia wywarl na mnie wielki wrazenie choc pierwszym razem nieczytalam tak dokladnie ale cos mnie zmusilo do przeczyrania wiersza jeszcze raz=) gratulacje |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 10:10 |