Polska..., czym dla nas jest?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Polska..., czym dla nas jest?
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Dobra, no to tak, wyobraźcie sobie, że
jesteścieza granicą, np. w Anglii i przedstawiacie się;
You: Hello! My name is... I'm from Poland. Ktoś: Poland? How it is in Poland? (za poprwke dziękuję Neonai) You: Poland is... No właśnie, chciałabym żebyście zamiast tych kropek wstawili to co byście o Polsce chieli powiedzieć (nie musi być po angielsku ![]() Wchodzimy do Unii, także temat chyba dobry... Jak byście "zareklamowali Poland"? Ten post był edytowany przez kelyy: 27.01.2004 18:28 -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
![]() ![]() ![]() |
Emzi |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 29.01.2004 Skąd: Kraina marzeń ![]() |
Nie wiem jak zacząć, ale chce się
wypowiedzieć w tej dyskusji, ponieważ jak widzę te posty, gdzie pisze, że w
Polsce tylko korupcja i kradzieże to <gleba>
Ja bardzo kocham ten naród i chce Wam udowodnić, że warto. Nie jestem patriotą, ale podziwiam historię naszego państwa. Nikt z innych krajów nie miał tak ciekawej historii, Polska doświadczyła trzech zaborów, ale mowa jest też również o czterech. Podczas I wojny światowej zdobyliśmy niepodległość (11 listopada 1918 roku) po tylu latach niewoli, emigracji do innych krajów, płaczu za bliskimi. W roku 1939 rozpoczęła się druga wojna światowa - byliśmy młodym państwem, który dopiero rozwijał swoje skrzydła, mieliśmy mało broni w przeciwieństwie do naszego wrześniowego wroga. A jednak broniliśmy się dłużej niż inne narody. W sercach Polaku nigdy nie było mowy o poddaniu się, zawsze walczyliśmy do końca, stawaliśmy dzielnie w obronie naszego państwa. Patriotyzm budził w Nas walkę, kazał nam iść dzielnie przed siebie i nie patrzeć na te lata trwogi i lęku. Podziwiam właśnie dlatego Nasz Naród i cieszę się, że jestem Polakiem. Inne państwa powinny brać z Nas przykład, bo ta waleczność jest bardzo ceniona. Jesteśmy w głębi serca dobrym i serdecznym narodem, a że jesteśmy spostrzegani jako huligani, pijacy to już kąt widzenia ludzi. Ktoś mądrze powiedział "Chwalicie cudze, a swoje nie znacie" Polska ma ciekawą historie, piękne miejsca do zwiedzania i patriotyczny naród. -------------------- "Tylko jeden raz umierasz
i tylko jeden raz kochasz" |