Sama
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Sama
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Takie, ot...
Płatek róży na zmiętej dłoni przysiadł rozłożył skrzydła czarny motyl nocy i czarnym oddechem zakrył nam usta. Śnijmy sen razem, trzymając się na krawędzi rzeczywistości, spoglądając w dół za każdym drgnieniem nieba. W spotniałej pościeli, uśpionej niemym krzykiem w mrok ja śnię sama - śnię, że jesteś, że moja dłoń wyciągnięta natrafi znów na gładź Twego uśmiechu. Samotność chodzi na palcach i ma zimne usta, rozcałowane w cieple moich ramion. Samotność nie boli, tylko czasem ściśnie mocniej rękę, wbije igłę prosto w szczerą nadzieję. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ładny wiersz.. w kilku miejscach naprawdę
powalił mnie na kolana [może niezbyt to poetyckie porównanie, ale
przymknijmy na to oko ;]. jednak mimo wszystko nie daje mi spokoju wrażenie,
że niektóre Twoje - dawniejsze - wiersze spotkały się u mnie z większym
zachwytem i sympatią, niemniej ten tez jest ładny.. nawet
bardzo..
edit: urzekł mnie tytuł. nie lubię, kiedy używa się zbyt dosadnym słów /samotność, śmierć, miłość itp./, a 'sama' wydaje się być idealnie wyważona, niepretensjonalna, w jakiś sposób chłodna jak skała i neutralna, a jednocześnie kryjąca w sobie cały tragizm. po prostu idealny tytuł.. Ten post był edytowany przez Kira: 08.02.2004 16:24 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 20:22 |