Vlary & jego twórczość..., no.
wiersze oczywiście =)!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Vlary & jego twórczość..., no.
wiersze oczywiście =)!
Vlary |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
Teraz ja się podzielę moimi ostatnimi
wierszami, choć moim zdaniem są troszkę gorsze od tych sprzed kilku
miesięcy...
Dawno nic nie napisałem, ale chyba znów na to pora... Oczywiście jak zwykle pesymistyczne. LUSTRZANE ODBICIE Kiedy patrzę w lustro widzę... No właśnie, co? I wciąż zadaję sobie to pytanie. Kogo widzę i co przypominam? Czy ja się nadaję do życia? Patrzę sobie w lustrzane oczy I... wspominam. Siebie z dawnych czasów, Kiedy było inaczej... Zasłaniam lustra, Zaklejam je. Tłukę, uciekam, Boję się... *** Kiedy będę błądził, Kiedy będę szukał, Stukał, pukał – zapytam: „Czy życie na tym polega?” I nie odpowiedzą mi, Bo wciąż jeszcze nie wiedzą... DZIECI SMUTKU Niechciane, nie lubiane, Na zawsze zapomniane Czekają wciąż w kącie, Schowane w dowodzie Swojej niepotrzebności. Przeznaczeniem przejęte, Marzeniami pochłonięte Obserwując przeszukują, Wspomnienia absorbują Ostatnim żyjąc czasem. Nie myślące, zakurzone, Uczuciami owrzodzone Pragną znów być nowe, Na wszystko już gotowe Czekając chwili śmierci ... *** Twoje zdjęcie nadal wisi na ścianie, tej samej. Czasem ze smutkiem nawet patrzę na nie Z oczyma pełnymi wzruszeń, marzeń Wspominam tamte odległe chwile, W których jeszcze nie wiedziałem. Może wtedy Cię nie znałem, Na próżno czekałem, przepraszałem? Niestety wszystko już zapisane Niezmiennym na zawsze pozostanie... ŻYCIE NIESPEŁNIONEGO. I nie potrafię znaczyć życia, Zaznaczać odkąd i dokąd iść. I nie potrafię w tłumie biec, Wpław płynąć ku spełnieniu. I nie potrafię wspominać, Z dystansem to przeżywać. I nie potrafię żyć w przyjaźni, Bo wszystko nie wystarczalne... I nie wiem czy dalej brnąć, czy starać się żyć inaczej. I nie wiem czy wierzyć, że w końcu coś się wydarzy... ZAKOŃCZENIE. Płomień, który gaśnie. Słońce zachodzące. Znikająca jasność. Zakończony dzień. Muzyka, która cichnie. Noc rozpoczynająca. Życie oczekujące własnego końca... A teraz kcem poczytać jakie to wg. Was moje wiersze są... =/ Ten post był edytowany przez Vlary: 29.11.2003 21:42 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Vlary |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
Staranagaściana
Tam stoi stara, Wciąż ta sama, Naga ściana. Czasem skażona, Kurzem nasiąkła, Zimna jak głaz. Tapeta zdarta, Ściana obdarta, Dłutem raniona, Cicho umiera, By znów krzykiem Napoić się. Biało-zielona, Farba zdrapana Wyznacza kres. Ta sama, stara, Naga ściana. Trwać będzie, Gdy umrę... A zanim umrę Poczekam na śmierć. Długo nic nie pisałem... Jakoś tak remont mam w łazience i smutną, nagą ścianę, to napisałem. O niej. O ścianie... Pustej ścianie. -------------------- |