Kilka intrygujących rzeczy !, tylko co przeczytali "piątke"
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kilka intrygujących rzeczy !, tylko co przeczytali "piątke"
rejful |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 19.02.2004 ![]() |
Czesc!
1.Wiele osob gada o tym ze snape juz moze zdradza dumbla :-) nie zgadzam sie z tym!!! w czworce jak juz voldemort powrocil i przechodzil kolo kazdego z smierciozercow ktorzy przybyli wymienial poszczegolne uwagi ... zatrzymal sie przy luce gdzie nie bylo karkarowa , snape i lestrangow . O snapie powiedzial ze zdradzil go i czeka go smierc . No wiec to wszystko wyjasnia ! 2.A teraz kilka watpliwosci co do tresci piatki : Jakim cudem ten olbrzym mial sie dobrze(Graup) jak on dostal w twarz kilkadziesiat strzal ?!? Co sie stalo ze smierciozercami ??? (napewno w szostce bedzie) Dlaczego rowling nie opisala dokladniej smierci syriusza ? wogole nie wiadomo co to byla za kurtyna . z tego co wiem to w "innym " tlumaczeniu w necie bylo napisane ze byla to sala smierci . 3. Mysle takze ze nasza kochana autorka :-) moglaby by bardziej opisac ten caly departament tajemnic ... 4.I teraz najwazniejsze : PO KIEGO VOLDKOWI BYLA POTRZEBNA TA PRZEPOWIEDNIA I DLACZEGO TAK O NIĄ ZABIEGAL ??? BYLA TAKA OCZYWISTA . |
![]() ![]() ![]() |
vigga |
![]()
|
||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
A tu brakuje szesciu
smierciozercow...Trzech zginelo w mojej sluzbie, jeden okazal sie zbyt
wielkim tchorzem, by powrocic...zaplaci za to. Jeden opuscil mnie na
zawsze...czeka go smierc... < tom IV, str. 676> Voldemort powiedzial, ze Snape'a czeka smierc. nie sadze, zeby teraz tak po prostu pozwolil mu wrocic. dlatego wlasnie mnie to zastanawia, jak Severus moze szpiegowac Voldemorta...?
ale przeciez Voldemort nadal nie wie (chyba), ze ktorys z nich ma zginac... nadal nie uslyszal przepowiedni, wiec (chyba) nawet nie wie, ze jego wrogiem moglby byc Nevile, dlatego raczej go nie zabije -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
||