Smutno mi, Ziemio
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Smutno mi, Ziemio
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Hmmm... Próbuję przekazać swój nastrój,
trudno mi go wlać w słowa, a jeszcze trudniej przemilczeć. Mam nadzieję, że
trochu jest to podobne do wiersza... Zparafrazowałam troszkę Słowackiego -
jemu nie dorównam, ale tytuł straszznie mi podpasował a i klimat w wierszu
podobny... Chyba.
![]() Smutno mi, Ziemio, nad szarym światem me ręce w modlitwie niewiernej złożone usta wyblakłe, wyssane z koloru. Smutno mi, Ziemio, a ty nie dajesz ni krzty wytchnienia, wyrwałaś mi barwy i rozdymione niebo. Ulice szare szare niemiłe niemiłe ganiają się po krętych schodach miasta Czy mam krzyczeć, wyrywać się, szaleć? Czy mam błagać o pomoc wołając? Wolę siedzieć samotnie nad połamanym zamiarem. Smutno mi, Ziemio, i to w sobie zakopię udławię, zduszę, nie dam podejrzeć. Będę sama, bezdusznie i wyzywająco z rozdartą maską kamienną i pękniętym spokojem. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Cailith |
![]()
|
||
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Początek świetny, koniec też. W środku
lekkie zgrzyty, ale przypuszczam, że to tylko moja upierdliwa natura się
odzywa =P Wiersz jest bardzo nastrojowy. Bardzo. Klimat mi nawet odpowiada, choć nie byłam początkowo co do tego przekonana.
Za te słowa awansowałaś na moją idolkę=P Są piękne. I tak prawdziwe, i tak bardzo we mnie... =* -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 17:56 |