Smutno mi, Ziemio
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Smutno mi, Ziemio
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Hmmm... Próbuję przekazać swój nastrój,
trudno mi go wlać w słowa, a jeszcze trudniej przemilczeć. Mam nadzieję, że
trochu jest to podobne do wiersza... Zparafrazowałam troszkę Słowackiego -
jemu nie dorównam, ale tytuł straszznie mi podpasował a i klimat w wierszu
podobny... Chyba.
![]() Smutno mi, Ziemio, nad szarym światem me ręce w modlitwie niewiernej złożone usta wyblakłe, wyssane z koloru. Smutno mi, Ziemio, a ty nie dajesz ni krzty wytchnienia, wyrwałaś mi barwy i rozdymione niebo. Ulice szare szare niemiłe niemiłe ganiają się po krętych schodach miasta Czy mam krzyczeć, wyrywać się, szaleć? Czy mam błagać o pomoc wołając? Wolę siedzieć samotnie nad połamanym zamiarem. Smutno mi, Ziemio, i to w sobie zakopię udławię, zduszę, nie dam podejrzeć. Będę sama, bezdusznie i wyzywająco z rozdartą maską kamienną i pękniętym spokojem. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Ładne, bardzo ładne.
Klimat dobry. Gratuluję -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 17:59 |