mundurek
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
mundurek
karolka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 11.02.2004 Skąd: szczecin Płeć: Kobieta ![]() |
Nosicie do szkoły mundurki? Myślicie, że
to głupi czy fany pomysł?
Ja mam mundurek, ale i tak rzedko w nim chodzę, bo nikt na to nie zwraca uwagi. Ale sądzę, że to nawet dobry pomysł, bo jak nie wiem co mam założyć, to ubieram mundurek. Na początku licealiści się z nas śmiali (mam szkołę wspólnie z liceum), ale przeszło im to[na szczęście ![]() -------------------- Jeśli czsem Polka Panu Bogu się uda, to już mówiąc po prostu, klękajcie narody!"
Henryk Sienkiewicz WEJDŹ KONIECZNIE ! ! ! ![]() |
![]() ![]() ![]() |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Taa a moja szkoła jest straszna pod tym
względem^^ Mamy mundurki (jeśli można to tak nazwać) czyli granatowe khem...
koszulki? z kołnierzykiem i herbem szkoły (sztywne i śmierdzą makaronem
nawet po pięćdziesiątym praniu). W sumie to jest strasznie wkurzająca rzecz,
bo tych "koszulek" nie da się nosić tak-o, tylko trzeba na coś
założyć (np. na koszulkę z długim rękawem) a jak jest ciepło, to można
zwariować.
A czy to jest przestrzegane? Cha, cha, nie wpuszczają do szkoły jak się nie ma "szmaty". Z lekcji też wyrzucają wpisując cudowną "enkę" i uwagę. I na nic nie pomagają tłumaczenia, że mundurek jest jeszcze mokry (bo raczej nikt nie ma więcej niż dwie koszulki), albo brudny. Ech. Miłym urozmaiceniem jest to, że mamy do wyboru cztery kolory kołnierzyków, a na zimę możemy ubierać polarki z gigantycznym herbem (których i tak nikt normalny nie nosi, bo się od niego elektryzują włosy i w ogóle obciachowo wygląda). Wiedziałam, że są jakieś mundurki, jak szłam do tej szkoły. Ale chyba nie spodziewałam się tego, co jest. To naprawdę nic fajnego, nudzi się po miesiącu... nie polecam. =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |