Podróżniku Nocy...., Wiersz o nocy
i skrywających go stworach
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Podróżniku Nocy...., Wiersz o nocy
i skrywających go stworach
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Podróżniku nocy strzeż się
potworów o wielkiej mocy.
Świat ten tajemniczy jak i niczyi. Ptaki na niebie lęcące,drzewa na wietrze świszczące. Noc zaczyna budzić się i dreszcz opanuje cię Wampiry w twej szyi chcą zatopić kły. Uciekaj póki masz czas,nie zagłębiaj się w ciemny las. Bo w te porze dnia może z ciebie zostać z ciebie jedynie niedołęga. Podróżniku nocy pamiętaj strzeż się potworów o wielkiej mocy..... Krótki ten wiersz lecz z prawdziwego zdarzenia by wampiry spełniły swe marzenia.... -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
![]() ![]() ![]() |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Właściwie... co ja mogę powiedzieć? (: Nie
wiem, ile masz lat, a to jest ważne przy ocenie -- wiadomo, że dwunastolatka
nie napisze tak jak siedemnastolatka (tak, wiem, że są wyjątki, ale jednak
różnice istnieją).
Nie, żeby mi się nie podobał -- po prostu człowiek czytając dużo wierszy wielkich poetów w pewnym momencie czuje, że mu byle-co nie wystarcza. Widać w nim naprawdę kilka ciekawych momentów. Może będą z Ciebie ludzie jeszcze =) Kilka drobnych rad -- przede wszystkim pisz wiersze (albo przynajmniej się staraj) o własnych uczuciach, przeżyciach. Tak będzie łatwiej. Może i nie dostrzegam w Twoim wierszu jakiegoś ukrytego sensu (a jak jest to wielkie przepraszam -- po prostu widzę wyłącznie jakieś potwory rodem z Harry'ego Pottera). Wiersze to, przynajmniej moim zdaniem, nie bajki. Ewentualnie -- wielkie historie opakowane w bajkę. Staraj się dużo ćwiczyć, bawić się słowami. Niekoniecznie musisz się chwalić od razu swoimi wypocinami -- zaś, kiedy zauważysz, że już są Ważne, możesz je innym pokazać. Życzę powodzenia =) A co do skali -- ocena wierszy jest całkowicie subiektywna. I na pewno nie można jej zamknąć w ramy "jeden do dziesięć". -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 00:25 |