Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

[ Drzewo ] · Standardowy · Linearny+

> Żongler, II miejsce praca Karoliny Świątek

Hipopotamus
post 24.05.2004 18:53
Post #1 

Hipo Zawsze Czujny

Grupa: Magiczni Forumowicze

Londyn
Czwartek 13.05.04
Cena 1 galeon
Nakład 10000 mln. egz.

Żongler

Jak doszły nas ostatnio słuchy potężny lecz od niedawna dość zwariowany dyrektor Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie Albus Dumbledore (lub „Dabi” jak wolą mawiać na niego znajomi) nie potrafił znaleźć żadnej osoby na stanowisko nauczyciela obrony przed czarną magią. W końcu Minister Magii Korneliusz Knot postanowil wziąć sprawy w swoje ręce: „Postanowiłem sam wybrać odpowiedniego nauczyciela na to stanowisko gdyż dyrektor Hogwartu dość nietrafnie dobiera kandydatów”. Wiemy ze minister mianował tym stanowiskiem niejaką Dolores Umbridge, oszałamiająco brzydką kobietę o przesłodzonym uśmiechu i dość wymuszonej grzeczności, pracującą w Ministerstwie Magii. Jak informuje nasz specjalny korespondent z Hogwartu (Karolina Świątek) program nauczania tej kobiety jest imponująco...nudny. Każe ona czytać uczniom długie rozdziały z podręcznika a sama wcina pod swoim biurkiem pączki z truskawkowym nadzieniem oraz popija dyniowym sokiem. Przez uczniów jak i przez nauczycieli nie jest zbyt lubiana: „Kazała mi zrezygnować z posady wróżbitki, chociaż miałam ją przez 16 lat, cóż za stek bzdur!” opowiada zszokowana nauczycielka wróżbiarstwa Sybilla Trelawney prawnuczka słynnej Kasandry. Gdyby tego było mało owa nauczycielka rozwiązała w Hogwarcie wszelkie organizacje, stowarzyszenia, drużynu,kluby itp., obejmując w ten sposób drużyny Quidditcha. Kapitanowie drużyn w popłochu musieli prosić Wielkiego Inkwizytora Hogwartu (jak lubiła mówić na siebie Umbridge) o pozwolenie na ponowne zawiązanie klubów. A po pierwszym meczu Quidditcha wyrzuciła z drużyny Gryffindoru trzy osoby: szukającego i dwóch pałkarzy. Z powodów, których nasza gazeta nie może ujawnić. „Ta stara wariatka skonfiskowała nasze miotły dzięki którym nasze życie miało sens, już ona nas popamięta” opowiadają z nutą groźby w głosie dwa rude wyrostki o identycznych twarzach pragnący nie ujawniać swojej tożsamości. Jak widać Ministerstwo popełniło duży błąd zatrudniając tą nietoperzyce. I teraz drodzy czytelnicy rodzi się pytanie: CO BY SIĘ STAŁO GDYBY TO ONA ZOSTAŁA DYREKTOREM HOGWARTU? „Ohh...bardzo by mi to odpowiadało na pewno wyrzuciłaby ze szkoły tego Pottera za jego wybryki i nocne przechadzki” opowiada woźny Hogwartu Argus Flich. Osobiście nasz magazyn nie popiera takiej opcji aby taka kobieta jak Dolores Umbridge została dyrektorem to wręcz nieetyczne i odrażające. JEŻELI UWAŻACIE TAK SAMO JAK NASZ MAGAZYN ŻE TA STARA WIEDŹMA NIE POWINNA W OGÓLE UCZYĆ W HOGWARCIE WYŚLIJCIE SOWE NA NUMER 1122 W TREŚCI WPISUJĄC „TAK” LUB JEŻELI UWAŻACIE INACZEJ WYŚLIJCIE SOWĘ NA NUMER 1122 W TREŚCI WPISUJĄC „NIE”. W GŁOSOWANIU MOGĄ BRAĆ UDZIAŁ TYLKO POSIADACZE SÓW SIECI LONDYN. A na samym końcu przeprowadzimy krótki wywiad z ów nienormalną kobietą.

Żongler – Dzień dobry. Jak czuje się pani na stanowisku nauczyciela obrony przed czarną magią?

Umbridge – Witam. Jest to bardzo trudne zadanie gdyż uczniowie są zbyt zarozumiali i ciężko jest się z nimi porozumieć. Ponadto są źle wychowani i nie mają do mnie żadnego szacunku. Dlatego czas to zmienić.

Żongler – Niektórzy uważają ze pani metody nauczania są nudne i bezużyteczne gdyż uczniowie np. 5 klasy mogą nie zaliczyć sumów ponieważ nie będą mieli wiedzy praktycznej na temat obrony przed ciemnymi mocami. Co pani o tym sądzi?

Umbridge – Robie wszystko na polecenie Ministerstwa Magii. Poza tym uważam ze jeżeli ktoś sumiennie uczy się teorii nie będzie miał problemu wykorzystać jej w praktyce.

Żongler – Czy wierzy pani w powrót Sam-Wiesz-Kogo?

Umbride - Uważam to za opowiastkę wyssaną z palca. Nie ma powodu by obawiać się czegoś czego nie ma.

Żongler – Dziękuje za ten krotki wywiad.

Umbride – Ja również i myślę ze moje metody nauczania wszystkim wyjdą na dobre.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Closed TopicStart new topicStart Poll
Odpowiedzi
nadzieja
post 25.05.2004 16:37
Post #2 

Uczeń Hogwartu

Grupa: Magiczni Forumowicze

Nie no, przepraszam, ale nie bierzecie tego ciut za poważnie...?
Uśmiałam się po pachy czytając waszą dyskusję.
Przyznaję mi by się liczyć nie chciało wink.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic
  26.05.2004 20:05
Sajdon   Jezeli to jest praca, ktora zajela pierwsze mi...   27.05.2004 07:57

Closed TopicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 10.05.2025 03:06