Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
TEORIA 1
Lily jako członek Zakonu była zapewne silna osobowoscia, Ginny wydaje sie miec ta sama siłe [w V t.]. Obrona Snapka przez Lily przypomina mi kiedy Gin broniła kogos... Wiec tak - Ginny urodziła sie prawdopodobnie blisko czasu smierci Lily. Byc moze istenieje jakas silna więź miedzy duszą Lily, a duszą Ginny... Jeszcze jedno Tom wybrał Ginny w II tomie... Co jest takiego specjalnego w niej? Dodam do tego podobieństwo wyglądu Ginny do Lily... makes me think ![]() Ten post był edytowany przez kubik: 20.04.2005 22:06 -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Hermiona wilkołakiem? Teoria wydaje mi
się troche za bardzo naciągana. Troche za dużo byłoby tych wilkołaków. Ale
znowuż.. Hermiona chciała zająć się w przyszłości czymś użytecznym, może
informowaniem ludzi że wilkołak tak jak normalny człowiek może robic wszysto
co normalny człowiek? A eliksir jaki miałaby zarzyć po ukąszeniu sprawiłby
że posiadałaby świadomość podczas przemiany ale ciało wilkałaka
towarzyszyłoby jej zawsze.
-- Ok przeczytałam sobie IV tom po tych spekulacjach na temat Nagini. Doczytałam tam się, że w nocy mroczny znak palił Snape i Karkarowa co oznacza powrót Volda. Czy Snape w postaci węża mógł odczuć mroczny znak? Nie.. A jeśli nawet zauwarzyłby jak Vold dotyka mrocznego znaku, to jakim cudem powróciłby do Hogwartu nie zauwarzony, wiedząc, że "posiedzenie" nadal trwało? A Nagini cały czas towarzyszyła Voldemortowi, wątpie, żeby nastąpiło jakieś przeoczenie z jego strony skoro tak mu zależało na Nagini. -- I kolejna rzecz którą przeczytałam w IV książce to fakt, że gdy Vold "poinformował" śmierciożerców o swym powrocie poprzez dotyk mrocznego znaku Harry odczuł ból. Jakim cudem Harry odczuł ból taki jaki odczuwają śmierciożercy tylko na swojej bliźnie?! Czyżby ta słynna tarcza ochronna była tak jak kiedyś wspomniałam radarem wykrywającym zło? I właśnie ta blizna wyczuła w Zakonie Feniksa dotyk zła czającego się w ciele Umbridge? Brzmi to troche jak nonsens, ale przeciez jakie jest inne wytłumaczenie. Harry nie posiada mrocznego znaku. Ten post był edytowany przez Koralina: 11.06.2004 17:39 -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |