Ulubione wiersze, czyli napiszcie
swoje ulubione wiersze.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Ulubione wiersze, czyli napiszcie
swoje ulubione wiersze.
Słoneczko |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Za górami za lasami... ;) ![]() |
Ja mam 2 ulubione wiersze. Oba zostały
napisane przez Jana Twardowskiego.
_________ Na chwilę Milość Na zawsze Najdłuższa Ta co miała przetrwać Lat tyle Śmierć Burze Z fiołkiem w kubeczku Świnia Przyszła na chwilę _______ Święty gapa Kochał - ale nikt go nie chciał Śpieszył się - nikt na niego nie czekał Kołatał - kto inny otwierał Jeszcze tęskił za kimś przez furtkę orodu Nie chce nie dba żartuje Wróżyli mu z liści jakby świat powiedział Na wieki wieków amen Już tylko przez grzeczność |
![]() ![]() ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
A.
Mieckiewicz
"Niepewność" Gdy Cię nie widzę, nie wzdycham, nie płaczę, Nie tracę zmysłów, kiedy Cię zobaczę Jadnakże gdy Cię długo nie oglądam Czegoś mi braknie, kogoś widzieć żądam I tęskniąc sobie zadaje pytanie: Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? Gdy z oczy znikniesz, nie mogę ni razu W myś;o Twojego odnowić obrazu; Jednakże nieraz czuję mimo chęci, Że on jest zawsze blisko mej pamięci. I znowu sobie powtarzam pytanie: Czy to jest przyjaźń? czy to jest kochanie? Cierpiałem nieraz, nie myślałem wcale, Abym przed Tobą szedł wylewać żale; Idąc bez celu, nie pilnując drogi, Sam nie pojmuję, jak w Twe zajdę progi; I wchodząc sobie zadaję pytanie: Co mię tu wiodło? przyjaźń czy kochanie? (...) To trzy zwrotki które mi sie najbardziej podobają.. -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 20:20 |