Dorastanie, ...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Dorastanie, ...
Yavanna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Lubaczów/Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
No nic, wklejam to tu. To mój pierwszy
wiersz, jaki kiedykolwiek napisałam i mam wrażenie, że ostatni. Bo zazwyczaj
nie lubuję się w poezji. Napisany w przypływie pesymistycznej weny. Tytuł
wymyślony na poczekaniu.
Hej, chłopczyku! Zabierz samochodzik. Wkrótce będziesz musiał wyruszyć. Kraina dorosłości czeka. Liście opadną na zamierzchłe radości. Przykryją je warstwą poważnych trosk. I przestaniesz umieć latać. "Ale ja nie chcę..." Hej, dziewczynko! Upadł ci lizak! Na kupę zeschłych liści. Witar podwinął ci sukienkę. Pomarańcz przemieni się w czerń. Kolorowe chmury przesiąkną ponurością. Codzienność zapachnie szarością. A Królewny zapadną w wieczny sen. "Straciłam dzieciństwo..." Edytowane. Ten post był edytowany przez Yavanna: 19.06.2004 19:32 -------------------- "(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo" Ot co. 'What this country really needs... right now... is a Doctor' (; |
![]() ![]() ![]() |
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
jak na pierwszy wiersz naprawde
niezle... masz kilka naprawde dobrych kawałków szczegolnie w 'drugiej czesci' - o dziewczynce... mysle, ze fajnie by bylo gdybys oddzielila ten wiersz po chlopcu, przed dziewczynka... strasznie uderzyło mnie
nie wiem czy zrozumiałam jak należy przeraziło mnie to mozesz mniej wiecej powiedziec co mialas tu na mysli? prosze... wiersz sprawia wrazenie pocietego... 'wkrótce będziesz musiał wyruszyć' jesli juz musisz przeniesc do nastepnej strofy to doradzalabym podzielic to troche inaczej 'wkrótce będziesz musiał wyruszyć' mysle, ze tak bedzie bardziej przejrzyscie... to nie dotyczy tylko tego jednego zdania zastanów się co jest warte zaakcentowania, oddechu... jeszcze jedno... jesli uzywasz wielkich liter, powinnas powstawiac tez kropki.. moje uwagi dotyczą zapisu... bo on jest wazny tak samo jak treść ogolnie niezle i mysle, ze powinnas jeszcze cos napisac wyklujesz się... =) -------------------- |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 13.05.2025 20:20 |