Książki, przeczytane, polecane
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Książki, przeczytane, polecane
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
tak sobie myślę, że skoro są tematy o
ostatnio obejrzanych filmach, zasłyszanych piosenkach i obejrzanych
teledyskach- to przydałby się też o ostatnio przeczytanych
książkach.
wszyscy chyba wiedzą o co chodzi: dość krótko recenzujemy nasze najświeższe doznania czytelnicze. mile widziane także dyskusje na powiązane tematy. miłego postowania! [; -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Ostatnio przeczytałam trzy
książki:
"Lalka" Prusa - lektura szkolna. Zaczęłam czytać z musu, ale naprawdę mnie wciągnęło. Ani się obejrzałm, a 1000 stron było za mną. Więc jak przyjdzie wasza kolej na czytanie Lalki, nie zrażajcie się ilością stron, bo według mnie przeczytać warto. "Durne serce" J. Carrolla. Pisana w formie scenariusza, no i jak wszystkie jego książki, które czytałam, tak i ta m isię bardziej podobała. W książce są dwa scenariusze, jeden właśnie o tytule "Durne serce", a drugiego nie pamiętam. Pierwsza historia opowiada o zakonnicach, które sprzedały ziemie do nich należące i wynikły z tego różne zabawne perypetie. Śmieszne. A druga opowiastka jest bardziej niezwykłą i magiczna, jak to u tego pisarza bywa. Historia pary, która za sprawą rybaka potrafi widzieć różne sytuacje, które już się zdarzyły, które są i które się zdarzą. A trzecia to "Dolores" S. Kinga, o kobiecie któa zabiła swojego męża. Doskonale opisana psychika tej kobiety. Nie będę się zbytnio rozpisywać, po prostu coś warte polecenia, szczególnie jeśli się Kinga lubi. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |