Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
TEORIA 1
Lily jako członek Zakonu była zapewne silna osobowoscia, Ginny wydaje sie miec ta sama siłe [w V t.]. Obrona Snapka przez Lily przypomina mi kiedy Gin broniła kogos... Wiec tak - Ginny urodziła sie prawdopodobnie blisko czasu smierci Lily. Byc moze istenieje jakas silna więź miedzy duszą Lily, a duszą Ginny... Jeszcze jedno Tom wybrał Ginny w II tomie... Co jest takiego specjalnego w niej? Dodam do tego podobieństwo wyglądu Ginny do Lily... makes me think ![]() Ten post był edytowany przez kubik: 20.04.2005 22:06 -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
snape'rka |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 16.07.2003 Skąd: NT-kto zgadnie ten jest dobry ;) ![]() |
Po pierwsze, dzięki Kubik za
utworzenie tego działu, znakomity pomysł (wazelina). Uwielbiam takie
gdybania sesesese... No a teraz do rzeczy... Nasunęły mi się następujące spostrzeżenia. EINS scena z tomu trzeciego str. 216 by Knot:
No i co z tym fragmentem? Czy nie uważacie, że tym szpiegiem, który ostrzegł
Potter'ów był Snape?
A oto moje argumenty: - Jak wiemy Snape był szpiegiem Dumbledore'a, - Pamiętamy, że Snape jedną ze swych szans stracił, więc jakoś musiał odzyskać zaufanie Dumble'a. Czy taka informacja dotycząca chłopca z przepowiedni nie była wystarczającym powodem by rozgrzeszyć naszego mistrza eliksirów? - Jak wiemy Potter'owie nie skorzystali z propozycji ukrycia się w Hogwarcie, przyjmijmy, że tym szpiegiem z cytatu jest Snape. Może właśnie to on był pomysłodawcą ukrycia się w Hogwarcie, a James żywiąc nienawiść do dawnego wroga postanowił nie wykorzystać tej oferty (" nie będę ukrywać się w Hogwarcie bo tak się mu podoba"), a Dumbel nie widząc innego wyjścia zaproponował Zaklęcie Fideliusa. - Mamy powiedziane, że szpieg namawiał Potter'ów do ukrycia się, uznajmy tę głupią teorię a 'la love Snape&Evans.Czy ze względu na dawne czasy Snape nie namawiałby byłej do ukrycia się? Zwróćcie uwagę, na to, iż szpieg ich namawiał co mam na myśli? Jeżeli przyjmiemy, że to Snape jest tym szpiegiem to oznacza to, że jednak przejmował się losem Potter'ów ( a przynajmniej jednego z nich). Chodzi mi o to, że gdyby byli mu obojętni przekazałby informację Dumble'owi i tela, a niech dziadek sam się martwi jak ich przekonać ;)tymczasem on sam nalega by oni się jednak ukryli. No trochę tu zakręciłam, ale mam nadzieję, że oddałam ogólny sens tego co siedzi mi w głowie. ![]() Ten post był edytowany przez snape'rka: 22.06.2004 19:41 -------------------- Proszę się nie bać i nie regulować odbiorników. To tylko ja.
Life is a waterfall we're one in the river and one again after the fall swimming through the void we hear the word we lose ourselves but we find it all.... cause we are the ones that want to play always want to go but you never want to stay and we are the ones that want to choose always want to play but you never want to lose aerials, in the sky when you lose small mind you free your life |
||