Neville Longbottom, srutututu
pęczek drutu XPPP
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Neville Longbottom, srutututu
pęczek drutu XPPP
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Pytanie następne: dlaczego Nevill był prawie charłakiem?
-------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
![]() ![]() ![]() |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Powiązania przepowiedni z Longbottomem są
dość oczywiste - urodził się w tym samym momencie co HP i w dodatku jego
rodzice także zginęli od zaklęć niewybaczalnych. Nie pamiętam dokładnie -
jest to opisane w 5 tomie kiedy Dumbledore wyjaśnia HP przepowiednię.
Sam Longbottom od początku był mocno podejrzaną postacią. Moim zdaniem on przyćmi HP swoim blaskiem w przyszłych częściach. To by nawiasem mówiąc pasowało bardzo do stylu pisania JKR. Zaklęcia niewybaczalne - raczej nie dowiedział się tego od babki, ale przecież nie musiał... Zdaje się że on widział jak jego rodzice są torturowani - więc mógł usłyszeć jak ktoś wymawia to zaklęcie. A później to już różne źródła. Zaklęcia te są na pewno opisane w jakichś księgach, może zapytał się w tajemnicy któregoś z nauczycieli albo Albusa, może znalazł na jakiejś magicznej stronie internetowej. Dlaczego nie ujawnia swojej mocy z zemsty? Bo zemsta to kiepski napęd dla prawdziwego talentu - szybko się wypala. A po dokonaniu zemsty zostaje w człowieku tylko pustka. Więc JKR nie mogła tak napędzić swojego bohatera. Neville prawdopodobnie ma naprawdę wielką moc. Założę się że dużo większą niż HP - problem w tym, że on sam w to nie wierzy. Ale im bardziej upewnia się w niej poprzez wydarzenia takie jak treningi GD czy przygoda w Departamencie Tajemnic tym potężniejszy się staje. Boję się tylko jednego - żeby JKR nie zrobiła z niego Luka Skywalkera i na koniec nie postawiła go przed walką między ciemną a jasną stroną mocy... -------------------- |