Książki, przeczytane, polecane
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Książki, przeczytane, polecane
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
tak sobie myślę, że skoro są tematy o
ostatnio obejrzanych filmach, zasłyszanych piosenkach i obejrzanych
teledyskach- to przydałby się też o ostatnio przeczytanych
książkach.
wszyscy chyba wiedzą o co chodzi: dość krótko recenzujemy nasze najświeższe doznania czytelnicze. mile widziane także dyskusje na powiązane tematy. miłego postowania! [; -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Atina |
![]()
|
||
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Oj, z tym się zgodzę. Język nowoczesny jak najbardziej. Podoba mi się to, że owszem, używa wulgaryzmów, ale z umiarem. Ostatnio [czyt. wczoraj] przeczytana książka tego autora to Bez skrupułów. Książka, nie powiem, bardzo ciekawa, rzeczywiście zaskakująca, pełna niespodziewanych zwrotów akcji, ślepych zaułków i tego wszystkiego, co przydaje się w dobrym kryminale, ale... no właśnie, jest jedno ale. I to spore ale. W pewnym aspekcie narracja po prostu siada. Niestety bardzo ważnym aspekcie, a minowicie w stopniowaniu napięcia. Czytajac Bez skrupułów nic, a nic się nie bałam, a od ksiązki oczekuję wzbudzania we mnie emocji. Od kryminałów oczekuję strachu, a przynajmniej napięcia. Narrator, owszem, stopniowo wprowadza nieco niepokojący nastrój, ale jakby w pewnym momencie zaczyna sie niecierpliwić i prezentuje od razu kulminacyjny moment wydarzenia. Efekt jest taki, że brutalne morderstwo obeszło mnie tyle, co wylane na stół mleko. Tzn. "ups... stało się. Trudno, czasem tak bywa." Nie wiem, moze to wina tłumacza, a może autora. Polecam dla tych, którzy lubią wyrazistych, acz nieprzerysowanych bohaterów. Niemniej książka nie ma w sobie specyficznej dla kryminałów atmosfery. -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
||