Książki, przeczytane, polecane
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Książki, przeczytane, polecane
Potti |
21.06.2004 20:03
|
Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta |
tak sobie myślę, że skoro są tematy o
ostatnio obejrzanych filmach, zasłyszanych piosenkach i obejrzanych
teledyskach- to przydałby się też o ostatnio przeczytanych
książkach.
wszyscy chyba wiedzą o co chodzi: dość krótko recenzujemy nasze najświeższe doznania czytelnicze. mile widziane także dyskusje na powiązane tematy. miłego postowania! [; -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Potti |
03.07.2004 22:43
|
Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta |
Loonatyk -> możesz jeszcze przeczytać
Odlot Nicka McDonella [nie jestem pewna jak się pisze
nazwisko].
książka napisana przez siedemnastoletniego amerykanina. nie wiem czy on akurat doświadczył tego wszystkiego, takiego ''życia amerykańskich dzieci z dobrych, a raczej bogatych, domów''. ale opisał to jak pamiętnik, a nie spójną powieść. momentami trudno się połapać. jednak myślę, że to może być dobry opis tamtej rzeczywistości. nie mówię, że tak jest, bo czegoś takiego nie przeżyłam i mam nadzieję nie będę miała okazji. ale wydaje się to dość prawdopodobne. no, ale trochę dokładniej: tak jakby głównym bohaterem jest b. inteligentny chłopak, który jest zupełnie czysty [nie pali, nie pije, nie ćpa]. ale jest dealerem. mówią na niego Biały Mike. jego matka umarła kilka lat temu, a ojciec z tego co wiemy jest dość zapracowany. w dealerkę wkręcił go kuzyn, Charlie, z którym ma bardzo dobre kontakty i są sobie chyba dość bliscy. a jednym z jego klientów jest Hunter, najlepszy kumpel. kiedy [okazjonalnie] się naćpa, to Mike pilnuje żeby nie zrobił nic głupiego. ogólnie też mogą pogadać i też są dla siebie jednymi z ważniejszych osób. oczywiście wszyscy chodzą po różnych imprezach, znają sporo ludzi i przy okazji my poznajemy ich przygody. idealną wizualnie Sarę Ludlow, która może mieć każdego faceta, wiecznie wykorzystuje ich do własnych celów i kocha być w centrum. Jessicę, która ''sama się sobie podoba, chociaż nie jest tak idealna jak Sara, ma w sobie coś''. a po pewnym czasie popada w uzależnienie. oprócz tego całą masę innych osób... zakompleksionego Chrisa i jego brata-ćpuna-z-lekkimi-shizami, jakiegoś modela & modelkę, błyskotliwie inteligentną Alice, raczej nieszczęśliwego Andrew, śmiesznego Marka Rothko z przyjacielem etc. a potem dzieją się różne rzeczy. -------------------- voir clair dans le ravissement
|