Haiku, jeśli wiecie o co
chodzi...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Haiku, jeśli wiecie o co
chodzi...
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
kiedyś (jakieś 3 miechy temu) pani na polaku zadała nam zadanko dom. stworzenie haiku (japońska forma liryki orientalnej)
temacik mi się tak spodobał ze stworzyłam pare takich haiku, no i na moje (nie)szczęście pani ich nie sprawdzała... dajem je tutaj... oceńcie... ostrzegam nie jestem dobra jesli chodzi o pezje ![]() HAIKU: Pustka - Kropla srebrnego słońca... Zapada Mrok. *** Szkarłat nieba... czerwienieje - Błękit morza. *** Czerwona dusza - Zabarwia biel krew... *** Radość... Wskazówki zegara - Sen. |
![]() ![]() ![]() |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Sam tytuł teamtu wydaje się dla mnie obraźliwy. Oczywiście, że wiem co to haiku. Czytając jednak te twoje twory, wydaje mi się, że ty nie do końca wiesz. Zaraz mi się tu uczepi uparty facet, że "formę haiku to-to ma, więc nim jest".
Uwaga dla wrażliwych poetów- niezbyt poetyckie porównanie przed wami: otóż dzisiaj na obiad zaserwowano mi kotlet. Wyglądało to jak kotlet, miało jego kształt, kolor i zapach. Niestety, było obrzydliwe. Stwierdzam, iż nie zaslugiwał na miano kotleta. Tak samo jest z formą wierszy i ich treścią. Przeraża mnie, że nie umiecie tworzyć bardziej europejskich dzieł, np sonetów czy fraszek, a bierzecie się za wyższą szkołę jazdy. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 09:02 |