Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Wszelkie Teorie Klubu - Zamknięte, Nowa teoria = nowy temat
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
TEORIA 1
Lily jako członek Zakonu była zapewne silna osobowoscia, Ginny wydaje sie miec ta sama siłe [w V t.]. Obrona Snapka przez Lily przypomina mi kiedy Gin broniła kogos... Wiec tak - Ginny urodziła sie prawdopodobnie blisko czasu smierci Lily. Byc moze istenieje jakas silna więź miedzy duszą Lily, a duszą Ginny... Jeszcze jedno Tom wybrał Ginny w II tomie... Co jest takiego specjalnego w niej? Dodam do tego podobieństwo wyglądu Ginny do Lily... makes me think ![]() Ten post był edytowany przez kubik: 20.04.2005 22:06 -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
kubik |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hm, to jest dobry punkt wyjściowy aby sie zastanowić: Teoria XXXIV Jakie dokładnie moce Voldemort przekazał Harry'emu tamtej nocy, i jakie są tego konsekwencje. Czy Potter byłby inny [z charakteru]? Czy nadal byłby w Gryffindorze? Prześledźmy tomy [taaak znowu XPPP]: I tom - Harry robi niesamowite rzeczy [teleportuje się na dach budynku, powoduje, że włosy same mu odrastają o szybie nie wspominając] jeszcze przed szkołą! W magicznym świecie Olivander zastanawai sie czy dac mu jako różczkę siostrę różczki Toma Riddle. Podczas przydziału prosi [sic!] tiare przydziału aby go przydzieliła do Gryffindoru, mimo, że chciała aby był w Slytherinie. Aż wreszcie pokonuje Quirrelmorta. II tom - Dowiadujemy się, że Harry może gadac z wężami. Wiemy równierz kto jest/był dziedzicem Slytherina. A kto jest dziedzicem Gryffindora? III tom - tak wreszcie! I pierwsze zaklęcie. Petronus. Czy to nie dziwne, że czarodziej "bez żadnych specjanych mocy" opanował tak szybko zaklęcie cielesnego Petronusa [które jestem pewien umieją tylko 3 osoby na świecie: Harry, Dumbledore i Voldemort]. IV tom - Pokonuje zaklęcie Imperio, Harry rozpoczyna mienie swoich wizji. V tom - Dowiadujemy sie jak mocna jest więź umysłu Harry'ego z umysłem Voldemorta... Odpowiedzmy sobie na pierwsze pytanie: Nie, Harry Potter nadal byłby taki sam [a napewno nie byłby gorszy] jeżeli nie dostałby Avadą. A dlaczego? "Poniewarz to nasze decyzje mówia nam kim naprawdę jesteśmy Harry." Drugie pytanie: Tym razem odpowiedź brzmi tak! Tiara przydziału widziała w nim oprócz cech Gryfindora [Harry'ego] takie jak: czyste serce, zdolności i uczciwość, równierz cechy Slytherina [Toma] takie jak: przebiegłość ["...tak mam talent do uciekania panie Malfoy] i siłę [...słyszałem, że potrafisz pokonac zaklęcie imperiusa Potter]. Zauwarzyliście, jak moc Voldemorta coraz mniej się przydaje Harry'emu z biegiem lat a raczej z biegiem wzmacniania się mocy You-Know-Who? Czy dojdzie do sytuacji w której jedyną mocą Harry'ego będzie coś czego sienawet nie spodziewał znaleść? Co to za moc? Aby na to pytanie odpowiedzieć nalezałoby wiedziec dlaczego Voldemort nie chciał zabić Lily. -------------------- ...
|
||