Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kara Smierci, czyli co o tym
myslicie
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
Na onecie opublikowano artykul mowiacy o pomysle przywrocenia kary smierci w polsce artykul po nacisniecie tego linku
co myslicie o karze smierci? -------------------- szkoła :( :( :(
|
![]() ![]() ![]() |
Sędzia Dred |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: Pcim Dolny ![]() |
kara ma na celu nauczenie czegoś skazanego. skazany musi żałować za to co zrobił. właśnie dlatego kara śmierci jest bez sensu...
lepszym rozwiązaniem jest dożywocie. w sumie to jest nawet sto razy gorsze dla człowieka... przeżyć tę resztę życia w świadomości, że zrobiło się coś okrutnego i nie da się tego odwrócić... oko za oko? życie za życie? a co to my jesteśmy? Hammurabi i spółka z.o.o.? kara śmierci jest wygodna. nie wiem tylko komu tak zależy... władze? sąd? kto? i czy chodzi o te kilka miejscówek w więzieniu? no ludzie... -------------------- Nie jestem konsumentem mieszczącym się w standardzie
Nie jestem gatunkiem skazanym na wymarcie Nie jestem obiektem medialnego hałasu Jestem nielegalnym zabójcą czasu /Dezerter/ |