Jezyki, j.angielski,niemiecki...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Jezyki, j.angielski,niemiecki...
Fraar |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 8 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
czy znacie jakies jezyki oprocz polskiego,czy uczycie sie jakiegos?
Ja ucze sie niemieckiego poniewarz chce wyjechac do niemiec pracowac,i jeszcze ucze sie angielskiego. -------------------- cze wam wszystkim lp rulez
|
![]() ![]() ![]() |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
ta informacja zdecydowanie była nam
najbardziej potrzebna =="
Języki są moją mocną stroną, w przeciwieństwie do: matematyki, fizyki, geografii, biologii, chemii... no i tak dalej =P w każdym razie to jest jedyna rzecz której lubię się uczyć. Angielski, niemiecki, hiszpański i moje marzenia czyli francuski i któryś z dialektów języka arabskiego. Bo znajomość jezyków otwiera drzwi, a poza tym dość się na wakacjach napatrzyłam na ludzi, którzy nie znają żadnego języka poza polskim i wychodzą z założenia, że to reszta (np. Grecy, Hiszpanie) powinni umieć ich ojczysty... bomba ==" np. my grandma. pojechałyśmy na wycieczkę na jedną z greckich wysp. no i babcia oczywiście nie znała żadnego języka. w sklepach do sprzedawców mówiła po polsku. Rozbroiła mnie tym, jak na końcu wyjazdu powiedziała do mnie, że się rozczarowała, bo nie wiedziała że to ona musi się uczyć obcych języków, bo przecież to tubylcom zależy na turystach. No po prostu odlot w skarpetkach. z takim podejściem to rzeczywiście daleko zajdziemy jako Polacy. -------------------- borufki
|