Wycofanie Się Filipińczyków, czy
jest słuszne?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Wycofanie Się Filipińczyków, czy
jest słuszne?
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
Jak uważacie, czy Filipińczycy dobrze robię uginając się pod presją żądań terrorystów (dla przypomnienia porwali oni Filipińczyka i grozili że go zetną jesli wojska filipińskie nie wycofają się z Iraku)?
Ja uważam, że zrobili dobrze, bo: 1) Mieli dobre preteksty - nie chcą śmierci żołnierza (przecież to całe 2% 50 osobowej armi Filipińskiej), no i władza w Iraku została przekazana w ręcę Irakijczyków, więc ich misja dobiegła końca. 2) NA Filipinach wszyscy chcieli wycofania się wojsk z Iraku. Tamtejszy rząd zdobył sobie popularność którą na pewno wykorzysta, a w kraju wszyscy mają w dupie że Stany Zjednoczone patrzą na nich jak na zdrajców, bo nie udało im się ich zatrzymać. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
nadzieja |
![]()
|
||||||
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Znaczy sie, ze jednak Irak najechał na Kuwejt? A spadające na początku wojny na miasto rakiety, to na pewno wytwór mojej wyobraźni?
Nie, sierotce Marysi.
Słońce, to jest wojna! To tragiczne, ale tak to się z reguły odbywa. Nie ma dla tego usprawiedliwienia, ale fakt jest faktem, że ludzie w podobny sposób giną codziennie, nie tylko w Iraku. Zwalanie wszystkich win świata na Amerykę, może poprawi ci samopoczucie, ale na pewno niczego nie zmieni. Możliwe, ze ty nie dostrzegasz różnicy między wypadkami, którym wojna jedynie sprzyja, a bestialskim mordowaniem ludzi z zimną krwią, co czyni Al-kaida, ale ta różnica istnieje i o niej po prostu nie można zapomnieć. Stało się USA weszły do Iraku, może się to komuś podobać lub nie, nic na to nie poradzimy, ale jak diabli mnie wkurza, gdy ludzie po kolejnej takiej egzekucji, wykrzykują na ulicach, ze to wszystko wina Busha, który chce zostać królem świata, a o tych co tego człowieka zamordowali, źle sie wypowie co najwyżej jakiś redaktor, w programie informacyjnym, którego i tak nikt nie ogląda. Ten post był edytowany przez nadzieja: 17.07.2004 16:11 |
||||||