Merlin, Syriusz I James, czyli
powiązania między trzema animagami
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Merlin, Syriusz I James, czyli
powiązania między trzema animagami
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Podczas wakacji pogrążyłam się w
lekturze Tezaurusa [trzeba przyznać że zapomniałam pare rzeczy] i znalazłam
tam fragment wyrwany z czary ognia o Merlinie:
"mistrz transmutacji, który potrafił przemieniać się w PSA lub JELENIA" Jak bardzo dobrze wiemy z lektury III tomu w Hogwarcie uczyło się dwóch najlepszych przyjaciół: James Potter - który przemieniał się w jelenia a także Syriusz Black - transmutacja w psa. Oto pare cech zwierząt w jakie się przemieniają [według własnych spostrzeżeń]: pies - wierność, zaufanie, przyjaźń jelen - [nie mam jelenia ![]() Co łączy Jamesa, Syriusza i Merlina? Zastanawiam się czy to nie siła charakteru przyczynia się do zwierzęcia w jakie przemienia się czarodziej. Glizdogon pasuje do szczura, Syriusz - dokładnie widać, James też. Z tego wynika, że mamy zilustrowaną postać Merlina, może usłyszymy jeszcze o nim, skoro tyle o nim wiemy?! Zastanawiam się też czy właśnie nie jeleń i pies to zwierzęta w jakie może się przemienić tylko najpotężniejszy czarodziej?! [patrz niżej, patronus potter] I kolejna sprawa - kulminacyjna, która nadaje wiarygodności tej teori - Patronus Harry'ego to jeleń, i daje sobie głowe obciąć że jego zwierze też okazałoby się jeleniem. Harry może przezwycieżyć Volda dzięki siłą dobra. No i wiemy jaki był Merlin i czekam na informacje o nim w HBP ![]() Ten post był edytowany przez Koralina: 17.07.2004 20:48 -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
![]() ![]() ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
a ja myslę, ze jak Harry zostanie animagiem, to nie będzie sie zmieniał w jelenia. jakoś za dużo by ich już było. a ten patronus to po ojcu. ojceic zamieniał się w jelenia i miał ksywkę "rogacz", więc powiązanie gotowe
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:09 |