Syriusz Black, tylko tutaj...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Syriusz Black, tylko tutaj...
Syriusz_Black |
![]() ![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Postanowiliśmy do spólki z Kubikiem, że nie
ma sensu zakłądać o Syriuszu 10 różnych tematów, tylko w jednym konkretnym miejscu pisać wszytsko o tej
postaci.
Zatem: -jeśłi sa jakieś pytania -niejasności -wątpliwości -nowe teorie Piszemy je tutaj.... Zatem pozdrawiam i życzę miłej dyskusji.. P.S. zrobiliśmy małą czystkę na forum, poleciało trochę tematów... Rozluźniło sie trochę na FG... mam nadzieję, że będzie działało szybciej.... -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ciągle
słysze, że płakaliście po jego śmierci? Od jakiegoś czasu życie Syriusza opierało się tylko na nudzie i drwinach Snape'a, Black nie potrafił stać spokojnie, chciał coś przeżyć - ale nie mógł. Smierć była dla niego nagrodą, nie cierpieniem. Poza tym nie znamy tak dokładnie Syriusza, był troche lekkomyślny przez zabraną młodośc i możliwość "dojrzewania" na tyle, ile jego wiek wymaga. Nie miał życia, tylko jego marną imitację, nie mógł wychylać się z domu, pomagać - nic.. Jego śmierć ma pokazać, że nie kazdy ma takie szczęście jak Harry i umiera w walce, wzmocnić Harry'ego i sprawić, że jego decyzje staną się bardziej przemyślane a nie podejmuje w ciągu minuty decyzje lotu do departamentu tajemnic. Według mnie ma sprawić, że Harry znienawidzi Belatriks (no własnie, co ona z tym wspólnego? sprawienie większych więzi między Harry&Neville?), wywołać w Harrym gniew o którym wspominał Dumbledore w IV tomie (Voldemort sieje niezgode), doprowadzić do rozmowy o przepowiedni.. Różnie można to zinterpretować. W każdym razie Harry nie będzie działał pochopnie, dojrzeje wreszczie, dostrzeże jak ważni są przyjaciele gdy odejdzie ktoś, kogo uważał za największego przyjaciela. http://katalog.zdrowo.info.pl/strony-28.html Mój stosunek do akcji odgrywającej się w departamencie tajemnic i rozmowy z Dumbledorem można nazwać odbiegajacym od większości. Nie opłakuje Syriusza, tylko żal mi Harry'ego. Będzie miał wyrzuty sumienia, że to z jego powodu. Ale pewnie za jakis czas utwierdze się w przekonaniu, że ta śmierć była konieczna. Ten post był edytowany przez vampirka: 04.02.2019 14:07 -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |