Ideał
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Ideał
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Macie jakiś ideał urody na świecie? Kogoś
kogo uważacie za wcielenie piękna i doskonałości? Myślę tu oczywiście o
pięknie fizycznym, jestem w końcu facetem. A może macie ideał
niespersonifikowany? Wymyślony, ale nie istniejący realnie. A może wogóle
macie to w tyle, bo dla was "liczy się tylko wnętrze". Różnie to
bywa. Nie chcę, żeby to przeszło w rozmowę o miłości. Miłość miłością, a
piękno to trochę inna bajka. Wlałbym raczej, żeby dyskusja przybrała postać
nieprowadzącej do niczego (za to bardzo inspirującej) dysputy o pięknie i
jego formach przybranych w ludzkie ciało. No bo jedni lubią nosy długie i
garbate, a inni małe i zadarte. No i które są ładniejsze? (wiadomo, że te
zadarte, no ale nie wszyscy osiągnęli ten poziom oświecienia, żeby se to
uświadomić, hehe)
|
![]() ![]() ![]() |
ginny_irlandka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: LUBLIN!! czocha & gniew & Ireland ![]() |
ideał? przyglądam się
waszej dyskusji i czegoś mi tu brakuje... wg mnie wyglad sie liczy,
osobowosc tez, ale bardzo, bardzo wazna jest chemia.... ktos to nazwal
kiedys pożądaniem, przyciaganiem. nazwa nazwą ale jak wytlumaczycie to, ze
jakas osoba jest dokladnie w waszym typie, ma fajna osobowosc, ale nie
dziala na was? a podobna do niej/ niego, dziala, i to bardzo. W tym wypadku
ideał kobiety/mężczyzny jest calkowicie bezsensowny. Poniewaz po co tworzyc
go w wyobrazni, skoro jesli spotkamy odpowiednia osobe, nie jest istotne,
czy ma wlosy blond, czarne, kasztanowe rude czy niebieskie =P ale czy
rowniez czuje "chemie".
Of course istnieja osoby calkowicie nie w moim typie, na co skladaja sie cechy osobowosci, kultura osobista itd, tzw "obycie" eh... poziom rozwoju umyslowego (ze sie tak wyraze), i wiele roznych innych rzeczy ktore mnie w pewnien sposob raza, zniechecaja, oraz wrecz odstreczja. NIe lubie pewnego pana o osobliwym nazwisku pewnego ptaka, z ktorym mam czasem do czynienia, i gdy gapi sie na mnie swoimi oblesnym, sprosnym spojrzeniem, a jego galki oczne obracaja sie z przerazajaca szybkoscia, a jego zel do wlosow blyszczy wyjatkowo (czyżby to był wspaniały pan Tomasz K. english teacher??) heh jak to poczatkujaca nastolatka ciagle zakochiwalam sie w wielu mezczyznach, aktorach, itd (teraz mi to troszeczke minelo) ale nie nazywalam ich idelalami. idealu nie ma. kazdy posiada wady, ktore sa praktycznie niewidoczne, gdy spojrzymy na caloksztalt... ale jednak je posiada i przy blizszym starciu odkrywamy je ;D Orlando, boski Bloom, Brad Pitt, kto tam jeszcze? sami wybierzcie.. mam tego dosyc., to jest chore. nobody's perfect, a kazdy wygladalby ladnie po profesjonalnej przerobce komputerowej (troche o tym wiem, experymentuje w gimpie) make up'ie itd. ale to juz inna sprawa. konczac nie szukam (tak to nazwe, bo najczesciej to mnie szukaja) tzw "idealu", tylko osoby ktora zadomowi sie w moim serduszku jako ktos wyjatkowy, kto na mnie maxymalnie podziala i spodoba mi się. jesli jestes taka osoba zadzwon pod 0-700-880. Finito. PS: jade na oboz jezykowy na Mazury, bede 15.08 czy 16.08. En ausencia de ti.... ![]() Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 05.08.2004 08:22 -------------------- I have nothing more to say.
Only the heart can see... Only the heart can see... ***Follow your star*** |