Outsider
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Outsider
Anarchistka |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 11.08.2004 ![]() |
Coraz częściej można spotkać w naszym
społeczeństwie tak zwanych „outsiderów”, którzy okazują swój
indywidualizm w różne sposoby. To przez fryzurę (irokez, dready, curst,
szczur etc... ), ubiór czy przekonania. Jestem ciekawa co sądzicie o tego
typu „demonstracjach” własnej indywidualności. A może sami
jesteście outsiderami? Czym w takim razie okazujecie swój bunt i w jaki
sposób.
-------------------- ... bo czasami słowa to zbyt wiele
|
![]() ![]() ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ten cały indywidualizm, introwertyczność i
bycie out, nietypowym itd. bywa często wystudiowane i udawane. hm pamiętam
jak kiedys jedna dziewczyna chciała uchodzic za taką naturalną, nie
przywiązującą zbyt dużej wagi do stroju, własnego wyglądu i pewnego razu,
kiedy było zimno chciała pożyczyc cos ciepłego, wyciągnełam wiec i wręczyłam
jej jakis sweter, ale ona stwierdziła, ze nie założy, bo niedobrze wygląda.
albo inny przykład; niewiasty, która miała inny pomysł na siebie, chciała
byc morczna, dziwna, uduchowiona i tak dalej. ale cóż, ile można udawac?
prędzej czy później musialo sie wydać. takich przypadków jest wbrew pozorom
całkiem sporo.
osobiście uważam, ze jeśli ktoś jest naprawdę ponad tą szarą, jednolitą masą, to wcale nie dąży do tego, by za wszelką cenę wszystkim naokoło to udowadniać. poza tym wolę, kiedy ta inność polega raczej na posiadaniu oryginalnego spojrzenia na świat, ciekawych poglądów, a nie dredów albo kolczyka w brzuchu. zrobić sobie ekstrawagancką fryzure kazdy potrafi. rzecz w tym, ze mieć coś w głowie, a nie na głowie. owszem, znam kogoś kto jest olbrzymią indywidualnością. zarówno pod względem wygladu jak również nietypowego patrzenia na świat. naprawdę, ciężko pisac o kims takim, takiego człowieka trzeba po prostu poznać. jestem przekonana, ze nigdy w życiu nie spotkaliście kogos o podobnym widzeniu i postrzeganiu świata, życia, ludzi. przy czym ta osoba na pierwszy rzut oka wydaje sie byc zupełnie zwyczajna i niczym sie wyróżniająca się. poza tym wcale nie uważa sie za oryginalną, nietuzinkową i niebanalną. i to nie jest żadna fałszywa skromność czy kokieteria. z podążaniem ślepo za modą na bycie innym tez nie ma to nic wspólnego... jestem o tym przekonana. a jesli chodzi o kolczykowanie, tatuaze & co., to nie wydaje mi się, zeby to było nienaturalne, chore czy niezdrowe. normalną i zupełnie naturalną ludzką potrzebą jest chęc podobania się, potwierdzenia własnej atrakcyjności, a te wszystkie 'zabiegi' temu właśnie służą. tak po prostu musi byc i tak jest. no, dawno tak sie nie 'wyprodukowałam' ;] -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|