Outsider
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Outsider
Anarchistka |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 11.08.2004 ![]() |
Coraz częściej można spotkać w naszym
społeczeństwie tak zwanych „outsiderów”, którzy okazują swój
indywidualizm w różne sposoby. To przez fryzurę (irokez, dready, curst,
szczur etc... ), ubiór czy przekonania. Jestem ciekawa co sądzicie o tego
typu „demonstracjach” własnej indywidualności. A może sami
jesteście outsiderami? Czym w takim razie okazujecie swój bunt i w jaki
sposób.
-------------------- ... bo czasami słowa to zbyt wiele
|
![]() ![]() ![]() |
Empire |
![]()
|
![]() Chemik Anarchista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 352 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Koko wa 3Miasto desu! ^^ Płeć: Mężczyzna ![]() |
no to jak chcesz to precyzujmy dalej: nie
ŚREDNIOWIECZE a XV wiek czyli jego końcówka. I nie Ty powiedziałaś tylko
Nadya a TY TEMU NIE ZAPRZECZYŁAŚ, co więcej, broniłaś tego okresu więc
przyjąłem że o XV wiek Ci chodzi.
Uniwerki powstały bo wczesniej powstać nie mogły bo średniowiecze to narodziny naszej cywilizacji na gruzach cywilizacji rzymskiej. Dostęp zaś do nich był TAK NIEWIELKI (no bo jeden uniwerek na pare państw O_o") że szkoda gadać. Tak samo języki narodowe -> poprostu zaczęły się rodzić. Zaś ich rozwój wcale nie jest taki WIELKI. Kochanowski tworzył w renesansie... i nie on jeden. Biblia dla plebsu = biblia w obrazkach bo jak się rzekło, plebs PISMA NIE ZNAŁ. I nie pozna przez następne pareset lat. Naprawdę POWSZECHNE szkolnictwo do twory XIX i XX wieku. A ten prąd artystyczny.. hmm.. aż tak szeroki musiał nie być, skoro nie ma go w podręcznikach historii na poziomie rozszerzonym klasy liceum? Pozatym nie mógł DO ZŁUDZENIA przypominać naszych komiksów bo: a) nasze komiksy zawierają PISMO ![]() c) na nasze komiksy może pozwolić sobie każdy. Wątpię, żeby dzieci ze wsi widziały te manuskrypty raz w życiu na oczy. pozatym... średniowiecze, nawet późne, to wojny, wojny i jeszcze raz wojny. Wojny na których nie patyczkowano się tak jak teraz. Teraz się plują na USA że jedna rakieta im przez przypadek zleciała na dom cywilny. W tamtych czasach wrogie wojska potrafiły bez mrugnięcia okiem spalić całe miasto. I będą potrafiły jeszcze w czasach rozbiorów Rzeczpospolitej. Pomijam długość życia ludzi i przeżywalność dzieci przez pierwsze 5 lat życia... ah, i jakby ktoś zapomniał, to Czarna Śmierć przetoczyła się przez europę właśnie w Średniowieczu. aha... i nie wiem jak inni, ale ja, gdybym był 14 letnią dziewczyną, to nie chciałbym wychodzić za jakiegoś faceta wybranego mi przez ojca. A takie rzeczy pozostaną na porządku dziennym przez następne kilkaset lat. ZWŁASZCZA w rodzinach z wyższych sfer, gdzie małżeństwa prawie zawsze miały charakter polityczny. A teraz na koniec wracając do początku Twojej Nan wypowiedzi ( ja też potrafię pisać w odwrotnej kolejności =P): takie gadanie to żaden argument. W dyskusji zaś posługiwać się należy argumentami. Co TY możesz wiedzieć o moim podejściu do samego siebie i do otaczającego świata? Co TY możesz wiedzieć o mojej własnej samokrytyce? Stań tu i broń faktami swoich "dawnych czasów" a nie uciekaj się do tanich tekstów. Bo ja jak się namyślam, to nie znajduję na tej planecie żadnej wcześniejszej epoki w żadnym miejscu w której mógłbym wytrzymać. Bo nawet moja ukochana japonia jeszcze sto pięćdziesiąt lat temu była państwem niespecjalnie zachęcającym dla człowieka żyjącego w początkach XXI wieku, złotego wieku nauki i kreatywności. ps: ten post nie był długaśny. Ten zresztą też jeszcze nie... pamiętam na forum takie dyskusje i tak rozległe posty że mała bania =P Eh, to były czasy... gdzie teraz Murof? I inni dyskutanci? Dobra, nie narzekam, teraz też napewno są na forum mocne łby tylko ja jestem stary i ślepy na nowości =P Oj, starość nie radość! -------------------- Ryboforyna I i II jest markerem RER i dokuje w nim rybosomy za dużą podjednostkę. A tkanka łączna wyspecjalizowana tłuszczowa brunatna ma w wewnętrznej błonie mitochondrialnej białko rozprzęgające UPC-1, które zużywa elektrochemiczny gradient protonowy, produkowany przez kompleksy I, II, III i IV łańcucha oddechowego, nie syntetyzując ATP z ADP i Pi, przez co produkuje duże ilości energii cieplnej. ... ....... ....................
|