Gwardia Korneliusza Knota, Knot,
Umbridge, Pearcy Weasley....
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Gwardia Korneliusza Knota, Knot,
Umbridge, Pearcy Weasley....
Redgard |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 12 Dołączył: 18.11.2003 Skąd: Chorzów ![]() |
W V tomie Harry'ego Pottera wyraźnie
było widać, że Ministerstwo Magii nie wieżyło, wręcz piętnowało postawę
Dumbledore'a i za wszelką cenę chciało uciszyć osoby go
popierające.
Co sądzicie o zachowaniu Knota, Dolores Umbridge i zbuntowanego Pearcy'ego Weaslea, bo jak się okazało to Umbridge nasłała na Harry'ego dementorów, faworyzowała Ślizgonów, których rodzice jak wiadomo są fanatykami Voldemorta, bardzo ograniczała naukę obrony przed czarną magią itd. I jak wiadomo Korneliusz Knot na to wszystko zezwalał. Czy Ministerstwo po prostu uważało ludzi Dumbledora za wariatów i kłamców, czy mimo wszystko Voldemort lub jego ludzie na nich nie wpłyneli? -------------------- Słowo to magia, magia to słowo nazwane po imieniu.
-------------------------------------------------------------- Mój blog Moje forum ------------------------------------------------------------- Moja strona zespołu Limp Bizkit WEJDŹ |
![]() ![]() ![]() |
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
Percy była zawsze taki jak szanowny pan Crouch Senior. Nie zważa na rodzinę, niewinnych, poddanych. Pragnie dostać to czego chce - a z tego co pamiętam Ron gdzieś mówił, że Percy chce zostać ministrem magii. Teraz ma już na to małe szanse, ale... nigdy nie wiadomo na jaki pomysł wpadnie.
Tak ogólnie to uważam Percy'ego za kujona, bufona, zarozumialca, bezdusznika.... Mam dalej wymnieniać ?? ![]() -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 03:30 |