Oto Mój Prywatny Skarb, kto jest
dla Was cudem?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Oto Mój Prywatny Skarb, kto jest
dla Was cudem?
Szara Elfka |
![]() ![]()
|
![]() Łuczniczka doskonała Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: Eriador ![]() |
Zauwazyliście, że głównie opowiadamy tu o
sobie....
Postanowiłam zrewolucjonizować ten nawyk rozpoczynając ten topic. Więc... piszcie o osobie, która was zachwyciła, o waszym przyjacielu, chlopaku, dziewczynie, o kimś, kto jest dla was całym światem. Nie piszcie o osobach medialnych, tylko o kimś znanym tylko wam. Spróbujcie zachwycić innych. Podzielcie się tym, że macie taki skarb jak ta osoba. Ja już wiem, co napisze, ale poczekam by zobaczyć, czy ten topic ma jakikolwiek sens. -------------------- Jaka twoja cena byś brata sprzedał? Jaka twoja cena byś kupić się nie dał? Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada. Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada. Jesteś normalny, ja zapewne szalony. Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony. Farben Lehre - Judasz </b> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Mało jest prawdziwych homoseksualistów, ludzi, którzy naprawdę się z tym rodzą. W większości przypadków to jest kwestia ukształtowania. Zdarzają się nawet przypadki, że ktoś staje się homo tylko dlatego, ze bycie gejem w jego środowisku jest cool. Człowiek potrafi sobie wiele wmówić, nawet zmiane orientacji. Tolerancja, nowe trendy, moda z zachodu, to działa na podświadomość i działa lepiej niż niejedna terapia. Nikt nie jest w stanie wyleczyć 100% homoseksualistów, tak samo jak nigdy do końca nie wyleczy się wspomnianej tu schizofrenii. Można zredukować objawy, nie przyczynę.
QUOTE A jeszcze jedno - dla mnie seks bez zaangażowania emocjonalnego jest chory i obrzydliwy. Pomijam nawet fakt że zupełnie bez sensu... To taka masturbacja tylko że przy pomocy drugiej osoby. Ja nie potrafiłbym oddzielić zupełnie seksu od uczuć. Ale tak to w większości wygląda. Nazwijmy to sobie zwierzęcym instynktem. Człowiek nie potrafi się obyć bez seksu bez najmniejszego uszczerbku dla psychiki. Każdy ma to bardzo głęboko zakodowane. Napięcie bywa momentami tak duże, ze wszystkie wartości idą po prostu w odstawkę, liczy się tylko zaspokojenie. A że potem pojawiają się przeważnie wyrzuty sumienia? No cóż, martwić się będziemy później. Ale to już ponownie skrajne przypadki. A tak z drugiej strony. Co nazywać zaangażowaniem emocjonalnym? Miłość? Zauroczenie? Kwestia chyba indywidualna. Małżeństwo? Szanuję, lecz nie podzielam. Od siebie dodam, że czasem warto zaryzykować i pójść na całość. Bo zdarza się, że to seks prowadzi do uczuć. |