Seksualnie, Czyli Cos O Milosci
Cielesnej
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Seksualnie, Czyli Cos O Milosci
Cielesnej
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Jako ze Nadzieja polecila mi abym czynila honory mistrza ceremonii, zakladam ten oto temat, ktorego poczatek mozna znalesc na pokrewnym topicu 'Milosc'.
Tak wiec traktowalismy o tym i owym, miedzy innymi; * o krzywych napiecia seksualnego kobiety i mezczyny * o waznosci seksu w zwiazku i milosci * o wytrwaniu w czystosci do slubu * o metodach antykoncepcji * o Religii * o Matoosie I mam nadzieje bedziemy dyskutowac jeszcze przez czas jaki. Dobrze by bylo kilka postow ostatnich przeniesc o tu, tu, jesli to mozliwe. Wypowiadac sie moga wszyscy, lacznie z dojrzalymi 12latkami ;P Z pozdrowieniami Elvaralinde Lokalny seksuolog P.S Jesli mielibyscie jakies pytania dot. na przyklad stref erogennych kobiety i mezczyzny to ja z racji amatorskiego fachu w rekach chetnie pomoge XD -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Diamond @ 28.09.2004 19:05) Co do zakladania gumki to... hmm... ja (zaznaczam, ze to moje subiektywne zdanie, wiec sie prosze nie obrazac) nie bylabym w stanie zwiazac sie z kims ktoremu w ogole nie zalezaloby na moim komforcie psychicznym... Ja w kazdym razie tak odebralam Twoja wypowiedz.... Zastanawia mnie dlaczego ludzie tak często piszą o powiązanych ze sobą sprawach jakby były osobnymi. Dla mnie sytuacja przedstawia się tak: dziecko, ciąża nie jest wpadką. Jeśli dla kogoś ciąża jest wpadką - oznacza to, że coś jest nie tak[1]. Jeśli kobieta boi się, że zajdzie ze mną w ciążę. Jeśli odczuwa dyskomfort psychiczny - coś jest nie tak. Dlatego seks tylko po ślubie. Nie rozumiem gadania osób z nieuporządkowanym życiem, wieloma partnerami, które narzekają, że metoda ta się nie sprawdza. Nie rozumiem osób które mając obrączki na palcach używają gumki[2]. Zarówno seks po ślubie, jak i sposoby planowania rodziny są używane głównie z powodów ideologicznych. Ale nie mogą być oceniane w oderwaniu od innych wartości tej ideologii. Kościół nie mówi, że metoda naturalna jest dobra dla wszystkich. Ona jest dobra dla tych którzy słuchają też innych przykazań. Mają stałego partnera. Nie stresują się seksem. Nie ukrywają przed sobą chorób. Innymi słowy - żyją jak Bóg przykazał. Prawda jest taka - nie możesz zmienić na dobre tylko "trochę" swojego życia. Nie możesz powiedzieć, że to i to ci pasuje, a to i to nie (mówię o osobach uważających się za katolików). Jeśli Bóg jest na pierwszym miejscu to cała reszta jest na właściwym, jak mówi Pismo. [1] - Możecie gadać co chcecie, ja też jestem dzieckiem przypadku i też jestem kochany, tym niemniej uważam, że skoro planujemy budowę domu, to i podarowanie komuś życia powinno być przemyślane. [2] - To znaczy - rozumiem. Ale nie pochwalam, bo są lepsze sposoby. -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:16 |