Seksualnie, Czyli Cos O Milosci
Cielesnej
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Seksualnie, Czyli Cos O Milosci
Cielesnej
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Jako ze Nadzieja polecila mi abym czynila honory mistrza ceremonii, zakladam ten oto temat, ktorego poczatek mozna znalesc na pokrewnym topicu 'Milosc'.
Tak wiec traktowalismy o tym i owym, miedzy innymi; * o krzywych napiecia seksualnego kobiety i mezczyny * o waznosci seksu w zwiazku i milosci * o wytrwaniu w czystosci do slubu * o metodach antykoncepcji * o Religii * o Matoosie I mam nadzieje bedziemy dyskutowac jeszcze przez czas jaki. Dobrze by bylo kilka postow ostatnich przeniesc o tu, tu, jesli to mozliwe. Wypowiadac sie moga wszyscy, lacznie z dojrzalymi 12latkami ;P Z pozdrowieniami Elvaralinde Lokalny seksuolog P.S Jesli mielibyscie jakies pytania dot. na przyklad stref erogennych kobiety i mezczyzny to ja z racji amatorskiego fachu w rekach chetnie pomoge XD -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
ikar |
![]()
|
![]() Mały człowieczek... Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Wawa :D Płeć: Mężczyzna ![]() |
@Matoos
QUOTE Antykoncepcja jest grzechem. Z punktu widzenia katolika - owszem, natomiast z mojego punktu widzenia - absolutnie nie. Nie ma o niej wzmianki w Biblii ani na plus, ani na minus, a już szczególnie nigdzie nie jest napisane, że jest grzechem. Pewne wersety można przywoływać, ale to tylko w miarę potrzeby, na razie wolę się skupić na innych argumentach... Opierasz się na wypowiedzi pani ginekolog (o takich po prostu poglądach i wiedzy), a także księży (żywotnie przekonanych, że antykoncepcja jest grzechem - więc jak by nie patrzeć - nieobiektywnych, i w dodatku facetów), natomiast nie zauważasz zdaje się tych naukowców i seksuologów, którzy twierdzą inaczej i popierają to dowodami. (Żeby nie było - nie jestem "zakochany" w antykoncepcji - po prostu uznaję ją za jedną z normalnych metod i bronię jej prawa do "istnienia"). Z punktu widzenia pewnej "sprzeczności" - nieuchronnie powraca temat aborcji - katolicy nazywają aborcję morderstwem, a jednocześnie zakazują antykoncepcji i jej nauczania - i nieuchronnie powraca pytanie: co lepsze/gorsze - zapobiegać poczęciu, czy walczyć z aborcją wynikającą z braku zabezpieczeń? "Nie dopuścić do zaistnienia życia, czy mordować?". Prezerwatywy - poza tym - no cóż, to tylko przedmioty - narzędzia, stosowane jak otwieracz do konserw, telefon, lampka nocna, toster - kompletnie obojętne dla mnie moralnie. Kwestie wygody/niewygody/psychicznego dyskomfortu - to inna sprawa - osobiście przynajmniej pierwszy stosunek chciałbym odbyć bez niej ( ![]() Bardzo złośliwi podnoszą też argument, że chrzty, komunie, bieżmowania i wszystkie inne uroczystości i sam codzienny udział w mszy połączonej z ofiarą jest żywotnie związany z ilością osób przychodzących do kościoła... I - było nie było - gdzieś w kąciku świadomości i jego też trzeba uwzględnić. Ale jak mówię - chyba tylko bardzo złośliwi dają ten argument... Ponadto - poza prezerwatywami są inne sposoby antykoncepcji nie polegającej na badaniu siebie itp - jak różne kremy, środki, pigułki - zawsze można coś do siebie dopasować. No i jeszcze jedno - nad tym sporo kiedyś myślałem... i doszedłem do takiego wniosku - nie ma co się oszukiwać, tak gdzieś głęboko czuje się, że antykoncepcja w sensie badań objawowych i innych - jest wyrazem pewnego również lenistwa faceta... W tym przypadku jedyną właściwie osobą, która się martwi o to, aby nie zajść w ciążę - jest dziewczyna... bo to ona musi pamiętać o dokładności, o codzienności (a nam się nie chce codziennie golić...) i innych tego typu rzeczach. Facet właściwie przychodzi na gotowe i tylko wstrzymuje się, gdy dziewczyna mówi "nie dziś" - o ile się wstrzymuje... Trochę podobnie jest też z pigułkami antykoncepcyjnymi - choć one są zdecydowanie mniej czasochłonne i prostsze do stosowania. Prezerwatywy wymagają za to przynajmniej pewnego pomyślenia ze strony faceta o tym i uprzedniego "zaopatrzenia się" w ich stosowną ilość ![]() Osobiście sądzę, że prezerwatywa u faceta + pewna znajomość "dziewczęcych spraw" również przez niego (o partnerce nawet nie mówię) - to generalnie jest to, jak ja sądzę... Edit: aha QUOTE Antykoncepcja służy temu, żeby nie dopuścić aby dziecko przyszło na świat. W naturalnym planowaniu rodziny chodzi o to aby dziecko przyszło na świat wtedy kiedy ty tego chcesz. ja myślę, że to się łączy jedno z drugim - nie dopuszczamy, żeby dziecko przyszło na świat dopóki się tego nie chce. Wtedy automatycznie przychodzi na świat wtedy, kiedy się tego chce... Ten post był edytowany przez ikar: 28.09.2004 21:03 -------------------- "At least we had a chance to say... Goodbye"
Nie ma opowiadań doskonałych - są tylko takie, w których jeszcze nie znaleziono błędów... (albo już je poprawiono :D) Tolerancja, Wolna wola, Miłość (:)), Optymizm :) Największe polskie forum RPG by Forum: Strefa Forumowych RPG ^^ |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 15:01 |