'przjrzewanie'
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'przjrzewanie'
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
Osatanio Sumiko napisała u mnie:
I tak dłuższy czas mnie to zastanawiało i zgadzam się z tym. Próbujemy być kimś starszym, większym. Kimś kto potrafi to i tamto. Tak jakby życie dawało nam cholernie w kość. A jak się zastanowić, to jak jest? Czy mamy problemy w domu, żeby podcinać sobie żyły w wieku 14 lat? Czy nasze życie jest tak bardzo przykre? Każdy myśli, że jest wyjątkowy. A jak każdy tak myśli, to znaczy, że nikt nie jest. Piszemy takie mądre rzeczy. Jedna z niewielu rzeczy, w ktorych zgadzam się z Syriiuszką, jest to, że chyba jesteśmy za młodzi, żeby dyskutować na forum o HP nt Aborcji. Czemu musimy pisać na blogach, na forach i ogółem w necie takie 'dojrzałe' sprawy? Czy to nam nie szkodzi? Ogranicza nas, każdy chce być stary. Wstydzi się swojej części dziecka. Musi zgrywać kogoś kim nie jest. Jakby nie było, na tym opiera się duża część naszego 'równiewieśnikowego' środowiska. Trzeba utrzymywać 'poziom'. Trzba się napić, bo nie masz szacunku. Trzba zapalić, bo nie masz szacunku. Wiecie, że przynajmniej większość z nasz działa pod cholerną presją ? Zbyt dużo pytań... |
||
![]() ![]() ![]() |
KaRoLiNa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 24.05.2003 Skąd: Łódź ![]() |
QUOTE A w
czym to przeszkadza?? W czym przeszkadza bycie zbyt dojrzałym na swój wiek? W cieszeniu się napiękniejszym okresem naszego życia jakim jest dzieciństwo i bycie nastolatkiem. Cóż niestety doszłam do tego wniosku na swoim przykładzie. Zbyt przejmuje się szkołą i nauką, nie umiem zrobić niczego głupiego i niepoważnego, staram się być jak najbardziej odpowiedzialna. Niby dobrze, bo nie narobie głupot i nie będę musiała później tego żałować. Ale z drugiej strony kiedy będę mogła się wyszaleć, myśląc tylko o tym żeby się dobrze bawić? I to mnie bardzo dołuje bo bym bardzo chciała jak najlepiej wykorzystać swój nastoletni wiek, ale niestety nie umiem. No i poza tym przez to odsuneły sie ode mnie osoby, które niegdyś uważałam za przyjaciółki. Bo słucham innej muzy, bo nie pójde na dykoteke dlateo że jutro klasówka, bo chce być na czas w domu, bo je uciszam jak się drą na ulicy itp. Macie może jakąś recepte na odmłodnienie umysłu? -------------------- T.Love - Marzyciele
Życie jest tak wspaniałe, że trzeba przez nie przejść Czasami w to nie wierzę i myślę, że lepsza jest śmierć Babilon-System swoją bronią pragnie zniszczyć mnie Lecz życie jest wspaniałe - kolory czarno-białe My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Ja wtedy właśnie żyję, gdy idziesz obok mnie Dla mojej i dla twojej satysfakcji wszystko dzieje się Życie jest tak wspaniałe, naprawdę to wiem A ci, którzy chcą mnie zniszczyć, faszerują nas złem My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Na całe ziemi piekło - napompowany świat Zatruty, zepsuty balon - nienawiść i gwałt A nasze życie jest, nasze życie trwa Dla mojej i twojej satysfakcji - dla naszego ja My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:22 |