[ksiązki?] Bookcroosing, Czyli
uwalniane książek
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[ksiązki?] Bookcroosing, Czyli
uwalniane książek
Dajmond |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 356 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: nie wiem ![]() |
Od niedawna ,,modne" zrobiło się
uwalnianie książek. Tzn. Bierzesz jakąś swoją starą książkę i zostawiasz ją
tam gdzie inny mogliby to przeczytać, jakaś osoba czyta i daje w inne
miejsce itd. niektóre ksiązki mają nawet swoje numery identyfikacyjne. Ja
osobiście znalazłam już 1 książkę ^___^. A była to.... taramparam... ,,Ania
z Zielonego Wzgórza" nigdy się tak nie uśmiałam.
Czy to dobrze czy źle, że istnieją takie akjce, cz sami zostawiacie książki, a moze ich szukacie? Ja nie mam prawdę mwóiąc zdania w tej sprawie, ale. ZA: + ktoś może przeczytać wartościową książkę +ktoś kogo nie stać na zakup może ją przeczytać +nie musisz magazynować ich w swoim pokoju Przeciw: - Niewiadomy los książki - ktoś może ją np. dać na makulaturę lub wyrzucić do śmietnika -ktoś może ją zabrać i już nie ,,uwalniać" -------------------- .
|
![]() ![]() ![]() |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
Świetna sprawa!
Co prawda pierwsze słyszę o czymś takim, ale mi się to niezmiernie podoba. Kiedyś, dawno temu (miałam jakieś 4, 5 lat) znalazłam książkę na spacerze. Co prawda w kiepskim stanie, bo okładka była gdzieś osobno, cudem udało się ją znaleźć dużo dalej, ale przecież wszystko można naprawić. Nauczono mnie szacunku do książek, dlatego chciałam ją przywrócić do stanu używania. I co prawda nigdy tej książki nie przeczytałam (jako dziecko odłożyłam na półkę, a potem się zapomniało...), to chyba zacznę. Poszperam w moich książkach, może znajdę podwójne. To przejdę się po Krakowie i zostawię na ławce w parku albo gdzieś... Piękna idea. Tylko żeby ludzie też tak chcieli... edit: znalazłam "Jezioro Osobliwości" Siesickiej! Podwójne! I jutro polecę zostawić w parku! ![]() Ten post był edytowany przez Zusia =): 04.10.2004 19:19 -------------------- borufki
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:12 |