Manga i Anime, kącik starego pryka
2 in 1
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Manga i Anime, kącik starego pryka
2 in 1
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ten temat już był, ale sądzę, że można go reaktywować, bo jest częścią kultury..
Czytacie/ oglądacie/ rysujecie coś?? Ja ostatnio zacząłem oglądać Fushigi Yuugi ![]() -------------------- ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
w sumie lubilam mange przez ok. rok. z samej mangi nie lubilam nigdy egmontu, nie wliczajac w to edenu, ktory kawalkami byl dla mnie poezja (,,Gdybym byl Bogiem inaczej urzadzilbym swiat, ale gdyby ktos zapytal mnie jak bym to zrobil- nie przychodzi mi do glowy zaden inny, lepszy sposob'', ,,Placz poki mozesz, bo kiedys moze zabraknac ci lez''). cenilam JPF i dluugo polowalam na X-a, az w koncu posiadlam na wlasnosc kilka tomow, slyszalam mnostwo pochwal w strone Chobitsa, ale mi sie nie podobal, Slayersi na papierze stracili swoj urok, a OMG przefrunal mi gdzies kiedys ktorys tom, ale nie byl pierwszy i nic nie zapamietalam. teraz jestem najbardziej na etapie waneko, chociaz juz mnie to w sumie nie obchodzi, lubie w empiku przeczytac przypominajacego telenowele Marsa, Rei jest dla mnie boski. choc to prymitywne. podoba mi sie wlasnie taki mdly styl Fuyumi Soryo i faceci w stylu Kashino i Aloszy. kiedys zagladalam tez do mangamixu, a wczesniej kupowalam kazdy nr kawaii... ale to bylo dawno i nieprawda.
w anime moje doswiadczenie jest jeszcze mniejsze. zaczelam od slayersow, poprzez wszystkie mangi puszczane na tvn7 (jesli nie liczyc oczywiscie fascynacji sailorkami, w wieku jakichs 6 lat). potem w koncu obejrzalam nge, ksiezniczke mononoke, pare innych. widzialam kilka wyrwanych z kontekstu odcinkow chobits i wolfs rain, bo wiecej mi sie nie sciagnelo. nastepnie przy szczesliwszym podejsciu fragmenty jakichs serii, glownie shojo, ale dokladniej nie pamietam. sledzilam tez to co lecialo na Hyperze, ominely mnie niestety cacka lecace na niemieckiej vivie- bo tegoz jezyka nie znam i znac chyba nie bede. na spirited away w kinie nie bylam, bo jakos mi przelecialo kolo nosa. co wiecej? kwestie takich dzialow mangi jak yaoi sa mi zupelnie obce. bylam w wawie na konwencie kiedys, calkiem spoko bylo, ale slaba organizacja. podobali mi sie jedynie ludzie i sala z projekcjami. no i sklepik. rysowalam kiedys, czesto przerysowywalam, probowalam uczyc sie z podrecznikow typu ''jak powstaje manga''. w koncu zaczelam sama tworzyc, ale tak sobie wychodzilo i wszystko podobne. no a teraz wole inne dziedziny sztuki, ale ta podziwiam w pewnym sensie. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 22:53 |