'przjrzewanie'
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'przjrzewanie'
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
Osatanio Sumiko napisała u mnie:
I tak dłuższy czas mnie to zastanawiało i zgadzam się z tym. Próbujemy być kimś starszym, większym. Kimś kto potrafi to i tamto. Tak jakby życie dawało nam cholernie w kość. A jak się zastanowić, to jak jest? Czy mamy problemy w domu, żeby podcinać sobie żyły w wieku 14 lat? Czy nasze życie jest tak bardzo przykre? Każdy myśli, że jest wyjątkowy. A jak każdy tak myśli, to znaczy, że nikt nie jest. Piszemy takie mądre rzeczy. Jedna z niewielu rzeczy, w ktorych zgadzam się z Syriiuszką, jest to, że chyba jesteśmy za młodzi, żeby dyskutować na forum o HP nt Aborcji. Czemu musimy pisać na blogach, na forach i ogółem w necie takie 'dojrzałe' sprawy? Czy to nam nie szkodzi? Ogranicza nas, każdy chce być stary. Wstydzi się swojej części dziecka. Musi zgrywać kogoś kim nie jest. Jakby nie było, na tym opiera się duża część naszego 'równiewieśnikowego' środowiska. Trzeba utrzymywać 'poziom'. Trzba się napić, bo nie masz szacunku. Trzba zapalić, bo nie masz szacunku. Wiecie, że przynajmniej większość z nasz działa pod cholerną presją ? Zbyt dużo pytań... |
||
![]() ![]() ![]() |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
krcze [ach te teksty empa ;p eee to byl on co? ;p]
moze ktos mi powie ze "moda" (beznadziejne slowo w tym przypadku ale zmeczona jeetem) na zalozmy picie i robienie mnostwa zakazanych rzeczy w mlodym wieku to jakis nagle styl w czasach nowoczesnych ... bo to bzdura ze hoho i szok w trampkach. ja tam sie nie znam, nie zylam w poprzednim wcieleniui 100 lat wczesniej, ale ludzie wystarczy poczytac ksiazki i poogladac filmy.... od zawsze bylo tak ze mlodziez najbardziej lubi robic to czego robic nie moze i nic w tym dziwnego nie widze... taka jest wlasnie kolej rzeczy i przeciwko alkoholowi osobiscie tez nic nie mam ;p moze i niektorzy pija dla szpanu czy cos, ale niektorzy takze po prostu sobie lubia i nikt mi nie wmowi ze jest inaczej hm.. i wiecie co? niech sobie kazdy zyje swoim zyciem. moze byc "szalony" albo i mniej szalony... tylko ze nic za bardzo najlepsza jest rownowaga - troche tego, troche tego... (ale szalenstwa TROSZKE wiecej ;P) nie chce nikomu nic narzucac i nie bede...aled ludzie jestesmy mlodzi czas na zabawe i jakies GLUPIE rzeczy tez trzeba znalezc!! i takze nie dam sobie wmowic ze nie mozna pogodzic rrzeczy nieodpowiedzialnych z normalnym, a nawet bardzo z pozoru "ugrzecznionym" zyciem. przyklad? dziewczyna, ktora uczy sie najlepiej z calej klasy, ma zachowanie wzorowe itd, srednia 5,2 blablabla, jest "porzadna", dobrze wychowana, z tzw. dobrego domu, odpowiedzialna i wszystkie takie cechy. i to nie jakass "kujonka" czy jak to sie mowi 'maly profesorek' a co ona robi? bez przerwy sie smieje, ma full znajomych, jest ogolnie lubiana i ciagle zartuje, robi jakies beznadziejne (zapewne wg was "pozerskie:" i dla szpanu ==') glupkowate rzeczy, pije sobie czasem, uwielbia zabawe itp itd. wszystko w norimie wow.. ale produkcje mam dzis ;p -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 05:50 |