'przjrzewanie'
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
'przjrzewanie'
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
Osatanio Sumiko napisała u mnie:
I tak dłuższy czas mnie to zastanawiało i zgadzam się z tym. Próbujemy być kimś starszym, większym. Kimś kto potrafi to i tamto. Tak jakby życie dawało nam cholernie w kość. A jak się zastanowić, to jak jest? Czy mamy problemy w domu, żeby podcinać sobie żyły w wieku 14 lat? Czy nasze życie jest tak bardzo przykre? Każdy myśli, że jest wyjątkowy. A jak każdy tak myśli, to znaczy, że nikt nie jest. Piszemy takie mądre rzeczy. Jedna z niewielu rzeczy, w ktorych zgadzam się z Syriiuszką, jest to, że chyba jesteśmy za młodzi, żeby dyskutować na forum o HP nt Aborcji. Czemu musimy pisać na blogach, na forach i ogółem w necie takie 'dojrzałe' sprawy? Czy to nam nie szkodzi? Ogranicza nas, każdy chce być stary. Wstydzi się swojej części dziecka. Musi zgrywać kogoś kim nie jest. Jakby nie było, na tym opiera się duża część naszego 'równiewieśnikowego' środowiska. Trzeba utrzymywać 'poziom'. Trzba się napić, bo nie masz szacunku. Trzba zapalić, bo nie masz szacunku. Wiecie, że przynajmniej większość z nasz działa pod cholerną presją ? Zbyt dużo pytań... |
||
![]() ![]() ![]() |
Nea |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta ![]() |
Vigga, ujmę to tak: Spróbuj u mnie w szkole chodzić do 3-ciej klasy i nie mieć za sobą żadnego stosunku seksualnego. Cóż, trochę przegrane. Wiem, bo sama jestem za to trochę dziwnie traktowana.
|
vaampir |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 22.01.2004 ![]() |
QUOTE(Nea @ 10.10.2004 18:08) Vigga, ujmę to tak: Spróbuj u mnie w szkole chodzić do 3-ciej klasy i nie mieć za sobą żadnego stosunku seksualnego. Cóż, trochę przegrane. Wiem, bo sama jestem za to trochę dziwnie traktowana. a w jakiej jesteś szkole, Nea, gim czy LO??? XD jak byłam młodsza, to myślałam, że w wieku 15 - 16 lat będę juz uprawiać seks i w ogóle (zawsze napalona byłam XD) tymczasem mam te 16 i nic z tego. rzadko piję, a juz piwa na pewno nie, bo mi nie smakuję i mówię to głośno wszystkim znajomym ( i jakie zdziwione spojrzenia mnie napotykają). nie palę też, bo zwyczajnie nie mam nerwów żeby chować się po krzakach i bać się, że rodzice się domyślą po zapachu, chociaż od czsu do czsu sobie tam zapalę, bo zwyczajnie podoba mi się jak wygladam z papierosem ( i to tez mówię głośno znajomym). Często zachowuję się jak dziecko, głośno pytam o coś skomplikowanego, kiedy tego nie rozumiem, w lecie kąpię się w fontannie, czasami oglądam kreskówki, śmieję sie głupawo z głupich rzeczy. A jednocześnie lubię porozmawiać ( z różnymi osobami) o ważnych rzeczach, jak aborcja, eutanazja, religia... Nie wydaje mi się, żeby rozmowy na poważne tematy były zarezerwowane tylko dla dorosłych. przecież te poglądy nie wzięły im się samoistnie z powietrza kiedy skończyli 18 - 21 lat. -------------------- My candle burns at both ends;
It will not last the night; But, ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light. Edna St Vincent Millay Sprawdź, jak dobrze mnie znasz... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:30 |