You Forgot Poland!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
You Forgot Poland!
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Może jednak to drugie
![]() http://www.youforgotpoland.com/ Że jeżdzą po Bushu na prawo i lewo to już się zdążyłam przyzwyczaić. Ale nie jestem pewna czy takie przejażdzki kosztem naszego kraju w 100% mi odpowiadają. Nie chce rozpętywać wojny Bush czy Kerry, ale jak wyście odebrali obie debaty i ich polskie akcenty. Słuszna uwaga Pana Prezydenta, czy standardowe ośmieszanie się? A, i błagam! W miarę możliwości omijajcie temat Iraku ![]() |
![]() ![]() ![]() |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
Nie odpowiada mi takie ironiczne podejście do naszego kraju. Wyłamaliśmy się jako nieliczni (nasi politycy, nie chce uogólniać) i stanęliśmy po stronie Ameryki. Czemu więc mimo wszystko traktuje się nas jako sojuszników drugiej kategorii? Może gdyby Francja byłabym sojusznikiem to wysłałaby więcej wojsk, bo ma takie możliwości. Ale nie wysłała. A politycy pokroju Kerry'ego, chyba nadal wolą marzyć jakby to było gdyby do koalicji przystąpiła Francja czy Niemcy, pomimo, że "giganci" wypięli się na nich. Sądzę, że Bush słusznie wytknął Kerry'emu to, że nie wspomniał o nas.
ale to takie moje skromne zdanko =) -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 22:52 |