[książki] Zagraniczna Fantastyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[książki] Zagraniczna Fantastyka
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
temat kopia po polskich, ale w sumie
chodzi mi tylko o jedną rzecz, a nie chciałam offtopickować na tamtym. Ktoś
zna może książkę Annie McCoffrey 'Jeźdzcy Smoków'? Mam pierwszy tom,
niesamowicie się mi spodobał i cóż - podobno jest tego cała seria, ja
niestety z kontynuacją nigdzie się nie spotkałam (chociaż też nie szukałąm
szczególnie). Ktoś miał może styczność z kontynuacją? Opinie jakieś?
Warto...?
-------------------- ![]() yeah. |
![]() ![]() ![]() |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Kończę właśnie "Lirael", drugi tom trylogii Gartha Nixa. Pierwszy, "Sabirel" jakoś bardziej mi się podobał. Ale i ten jest niezły. Teraz przyjdzie mi czekać na polskie wydanie trzeciego tomu "Abhorsen". Spodobał mi się sposób opisywania świata, bohaterów, ich myśli, uczuć, główna bohaterka pierwszego tomu. Pierwszy tom przeczytałam błyskawicznie, wciągnął mnie. Drugi idzie trochę po grudzie, ale to dlatego, że na czytanie mam teraz ostatnio mało czasu.
A o czym rzecz cała? Pierwszy tom jest o Sabriel Abhorsen, która jako dziedziczka rodu Abhorsenów musi stawić czoło Kerrigorowi, Zmarłemu któy chce zapanować nad Starym Królestwem i resztą świata. -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 04:20 |