Strażnik Tajemnicy, i pytanie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Strażnik Tajemnicy, i pytanie
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Nawiedziło mnie przed chwilą pewne
pytanie:
Dlaczego strażnikiem tajemnicy nie może zostać osoba, której ta tajemnica dotyczy? przykład: dlaczego Lily (albo James) nie mogła zostać strażnikiem tajemnicy miejsca pobytu jej, Harry'ego i Jamesa? a.) byłaby bezpieczna - ona skrywa sekret i przebywa w miejscu, którego sekret dotyczy. b.) nie wychodziłaby z miejsca pobytu, więc nikt nie mółby się dowiedzieć o tym miejscu. Rola podwójnego agenta byłaby bardzo wygodna i zbawienna - ale wątpie, by była możliwa, wtedy na pewno ktoś z Potterów zostałby strażnikiem. Pytanie tylko: dlaczego nie? -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
![]() ![]() ![]() |
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE mnie bardziej interesuje, po co
ktokolwiek miałby byc strażnikiem tajemnic. po co? jak James, lub Lily beda
kiedyś kogoś chcieli zaprosić, to sami po toą osobę np. wyjdą.
Gdyby nie było strażnika tajemnicy, Voldemort przeszukiwałby miasta, wsie aż w końcu znalazłby dom Potterów. QUOTE Z
drugiej strony patrzac na str. tajemnic Zakonu [ Dumbledore] to ta tajemnica
jego dotyczyla, bo byl zalozycielem Zakonu. Wiec czemu nie ??????????
A może Potterowie [jako jedność] byli już strażnikami jakiejś tajemnicy i nie mogli mieć w swym duszach zawartych informacji o jeszcze jednej? Ten post był edytowany przez Koralina: 12.10.2004 20:19 -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Koralina @ 09.08.2004 17:35) QUOTE mnie bardziej interesuje, po co ktokolwiek miałby byc strażnikiem tajemnic. po co? jak James, lub Lily beda kiedyś kogoś chcieli zaprosić, to sami po toą osobę np. wyjdą. Gdyby nie było strażnika tajemnicy, Voldemort przeszukiwałby miasta, wsie aż w końcu znalazłby dom Potterów. QUOTE Z drugiej strony patrzac na str. tajemnic Zakonu [ Dumbledore] to ta tajemnica jego dotyczyla, bo byl zalozycielem Zakonu. Wiec czemu nie ?????????? A może Potterowie [jako jedność] byli już strażnikami jakiejś tajemnicy i nie mogli mieć w swym duszach zawartych informacji o jeszcze jednej? Myślę, że jeśli ma to większe znaczenie dla przyszłych książek to bedzie to wytłumaczone... a jeżeli nie to niewiem... jakoś nikt wcześniej nie wspomniał, że strzegli jakiejś tajemnicy... ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 06:04 |