You Forgot Poland!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
You Forgot Poland!
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Może jednak to drugie
![]() http://www.youforgotpoland.com/ Że jeżdzą po Bushu na prawo i lewo to już się zdążyłam przyzwyczaić. Ale nie jestem pewna czy takie przejażdzki kosztem naszego kraju w 100% mi odpowiadają. Nie chce rozpętywać wojny Bush czy Kerry, ale jak wyście odebrali obie debaty i ich polskie akcenty. Słuszna uwaga Pana Prezydenta, czy standardowe ośmieszanie się? A, i błagam! W miarę możliwości omijajcie temat Iraku ![]() |
![]() ![]() ![]() |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
A z czego składa sie ogół?
Mówiąc że Polacy są głupsi niż Amerykanie, mówisz o konkretnym narodzie do którego przynależysz. Nie wymienisz naprzykład jakąkolwiek grupę, którą mógłbyś posądzić o głupotę z tego i z tego względu. Czy jak ktoś ci powie, że Francuzi są aroganccy, to zastanowisz się "którzy" Francuzi? -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
QUOTE(avalanche @ 15.10.2004 15:11) A z czego składa sie ogół? Mówiąc że Polacy są głupsi niż Amerykanie, mówisz o konkretnym narodzie do którego przynależysz. Nie wymienisz naprzykład jakąkolwiek grupę, którą mógłbyś posądzić o głupotę z tego i z tego względu. Czy jak ktoś ci powie, że Francuzi są aroganccy, to zastanowisz się "którzy" Francuzi? no właśnie, bo popatrz, to, co Kubik robi, to się nazywa uogólnianie. Nie znając Amerykanów, tzn wielu, a choćby i nawet całego narodu, nie można o nich mówić, że są głupi. Nie znając wszystkich Polaków, też nie można ich oceniać. Mówiąc, że Anglicy są sztywni też posługujemy się stereotypami. A nie znamy wszystkich. Więc, jaki sens ma wyglaszanie takich opinii, jakie wygłosił Kubik? Hermiona- jasne, ciekawe więc, jakim sposobem doszli do tego, co teraz mają, jak to Katon powiedział? Tak więc doradzam przestudiowanie paru książek, historii Stanów Zjednoczonych, a wtedy może pojmiesz coś więcej. popieram Atinę (Zuza, my to się jednak rozumiemy XD), niech Hermiona wytłumaczy swojego posta. I to "bez komentarza" tez, bo mnie to bawi... Bo pisać dla pisania to chyba nie ma sensu głębszego.... P2- a wyjaśnij mi, proszę, taką kwestię- czy ta pogarda narodem amerykańskim nie wynika z jakiejś zawiści? Że oni mają, a my nie? że oni do czegoś dochodzą, a my nie? A kwestia tych Mszy- myślę, że przesadzasz. Taki kościół im odpowiada, mają do tego prawo. A nazywanie tego mianem 'show' chyba jest 'lekką' przesadą.... Ten post był edytowany przez Zusia =): 16.10.2004 14:32 -------------------- borufki
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 23:38 |