Nie!, Nieee! Ja już nie mogę!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Nie!, Nieee! Ja już nie mogę!
Pottero |
16.09.2004 22:14
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 24.04.2003 Skąd: Rybnik |
Nie, to już naprawdę jest przegięcie! Czepiacie się mnie, że krytykuję stronę za to, że informacje są na niej dość rzadko, a jeżeli już się pojawiają, są „po czasie”. Teraz jednak mam do tego pełne prawo. Dziś zobaczyłem na stronie newsa dotyczące tego, że „Harry Potter” jest plagiatem „Akademii pana Kleksa”! Przecież o tym pisały już na początku lipca „Fakty i Mity”, od których to wszystko się zaczęło, następnie „Angora” przedrukowała ten fragment i na jej łamach rozegrała się batalia pomiędzy tymi, którzy twierdzą, że „Harry Potter” ma się do „Kleksa” jak piernik do wiatraka, a tymi niewypałami, którzy uważali, że jest to plagiat. Wypowiadali się fani i antyfani Harry’ego, wypowiadali się także profesorowie szanowanych polskich uniwersytetów. W mniej więcej tym samym czasie na wielu polskich interentowych forach trwały dyskusje dotyczące tego tematu. Wiem, bo sam brałem w takowych udział. Sprawa ta dotarła nawet do Wielkiej Brytanii, w której również wzbudziła pewne kontrowersje.
Cóż. Nie pozostaje mi chyba nic innego, jak odwiedzać tę stronę raz w tygodniu, gdy będzie już trochę więcej newsów, albo zaprzestanie odwiedzania tej strony po trzech latach, bo NIC CIEKAWEGO NA NIEJ JUŻ NIE MA! -------------------- „Jeden, dwa - Freddy idzie po ciebie.
Trzy, cztery - zarygluj dokładnie drzwi. Pięć, śześć - krucyfiks w rękę weź. Siedem, osiem - czuwaj do późna w noc. Dziewięć, dziesięć - nie zaśniesz nigdy już!” |
Piotrek |
17.10.2004 08:59
|
Kandydat na Maga Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 84 Dołączył: 31.08.2004 Skąd: Kraśnik Płeć: Mężczyzna |
Aha - o do Pottera, Ania, to on musi
każdego z redakcji, zwłaszcza nowych, objechać na forum, bo inaczej
nie jest sobą.
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:48 |