śmierciżercy..., kto naprawdę
odszedl a kto przyjdzie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
śmierciżercy..., kto naprawdę
odszedl a kto przyjdzie
krevetka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 68 Dołączył: 19.11.2003 Skąd: wolne miasto, Gdańsk, gdzie korona w herbie jest ![]() |
wiemy że od śmierciożercow odszedł Snape i
Karkarow (?). ale nie wiemy kto odejdzie w 6 tomie. ani kto dołączy.ja nie
mam pojęcia kto dojdzie od voldemorta. ale trzeba sie zastanowic kto do
niego dojdzie
![]() ![]() -------------------- Gdy przyjdą lepsze czasy Gdańska Lechia powróci w szeregi ekstraklasy...
|
![]() ![]() ![]() |
Trish |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 23.09.2004 ![]() |
Snape napewno potrafi okłamywać
Voldemorta
bo musiał to robić kiedy był jednocześnie szpiegiem zakonu i smierciożercą. Chociaż istnieje jeszcze jedna możliwość. Voldemort cały czas twierdzi że zawsze wie kiedy ktoś kłamie jeśli w tym wypadku ma racje to oznacza że Snape od początku miał zdobyć zaufanie Dumbledora i wydobyć z niego jakąś informacje np. kto jest strażnikiem tajemnicy Potterów (taka misja bardzo by mu odpowiadała naprawdę nienawidzi Jamesa). Nawet gdy Voldemort stracił swoją moc Snape nie przestał odgrywać roli nawróconego aby uniknąć Azkabanu. Jednak teraz kiedy jego Pan powrócił może znowu mu służyć. Skąd Voldemort wiedział że drzwi departamentu są strzeżone przez członków zakonu (wysłał swojego węża by ukąsił Artura, Lucjusz wiedział że ma rzucić zaklęcie imperio choć strażnik miał pelerynę niewidkę), miał też podejrzanie dużo szczęścia, w momencie akcji śmierciożerców w ministerstwie nikogo nie było nawet kogoś z zakonu, dlaczego wszyscy zjawili się z takim opóźnieniem. I ostatnia rzecz Syriusz powiedział do Snape'a " Dumbledore może sobie uwazać że się zmieniłeś, ale ja wiem swoje " Czyżby prorocze słowa przed śmiercią - kto wie Rowling lubi zaskakiwać. -------------------- W osobliwych czasach, tak samo jak w zwykłych, wiadomo co się godzi. Dobro i zło nie zmienia się z biegiem lat.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:33 |