Ubiór A Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Ubiór A Muzyka
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
więc wiadomo ło co chodzi.
czy uważacie, że strój powinien mówić o tym jakiej słucha się muzyki? czy wy sami uzewnętrznacie swoje gusta muzyczne, manifestujecie poprzez swój ubiór to czego słuchacie? jeśli tak to dlaczego. i jeśli nie to też dlaczego. co myślicie o ludziach, którzy słuchają np. rocka a wyglądają jak dresy albo rożowe landrynki ? itd., itd. .......... -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ja miałam kiedyś na torbie naszywki Cradle
of Filth, Tool'a i Gunsów.
a ja uważam tak. jeśli ktoś chce, czuje potrzebę uzewnętrzeniania swoich gustów muzycznych, to niech się ubiera tak, żeby było po nim widać, co lubi. a jeśli ktoś nie chce, to nie. proste, prawda? tylko ubieranie się 'pod' jakoms subkulturę jest jakby... no nie wiem. mniej naturalne, bardziej wystudiowane i takie... ekstrawertyczne. tak, ludzie którzy poprzez swój strój manifestuja to, jakiej muzyki słuchaja sa zdecydowanie ekstrawertykami. wiem, że ludzie maja we krwi to, zeby oceniac innych po wyglądzie, ubiorze itd. i ja sama jeszcze do niedawna myslałam, ze strój moze wiele powiedziec o człowieku. powiedz mi jak sie ubierasz, a ja powiem ci kim jestes. że ze stroju mozna wyczytac to jakiej muzyki sie słucha, poglądy etc. ale od jakiegos czasu wiem, ze to nie jest do konca prawda... trzeba byc ostrożnym w wydawaniu takich sądów... moze to bedzie troche 'off the point', ale znam osobe, która wygląda nie tyle niepozornie, co po prostu... menelowato ;] ale jest piekielnie mądra, inteligentna i w ogóle. a patrzac na nia odnosi sie zupełnie odmienne wrażenie. poza tym jeszcze jeden przykład, który zawsze podaje. Coma. krótkowłosi, ubierający sie zupełnie normalnie faceci, grający hard rocka. gdybym ich nie znała, a ktos pokazałby mi zdjęcia, to w zyciu bym nie pomyslała, że grają taka muzyke, jaka grają. to jest mylące, naprawdę, oceniać innych po ubiorze. i nie zawsze to sie ze soba pokrywa. nie zawsze ten, który jest fajnie ubrany, jest fajny. jesli wiecie co mam na mysli. a ja preferuje głównie ciemne kolory. ale nie ze względow ideologicznych ani nic z tych rzeczy. po prostu jakos tak lepiej czuje sie jak jestem ubrana na czarno. a poza tym... cos jeszcze. wśród ludzi, którzy ubieraja sie w sposób, który wskazuje na słuchanie jakiejs muzyki zdarzaja sie pozerzy... i tak naprawdę nigdy nie wiadomo, czy ktos jest np. hhowcem 'pełną gębą' dlatego, bo taka jest moda czy dlatego, bo naprawde kocha te muzyke. a wsród ludzi którzy mimo tego, ze maja bardzo skonkretyzowane gusta muzyczne, a jednak ubieraja sie zwyczajnie nie zdarzaja sie takie kwiatki. bo czym niby maja szpanowac? pseudo metalowiec zaszpanuje glanami a ten, który ubrany jest normalnie? nie wiem, komu sie to bedzie kciało czytac, a niech to. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:33 |