Rozdziały 6 Tomu, co oznaczają?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Rozdziały 6 Tomu, co oznaczają?
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Rozdział 6 – Draco’s Detour
Rozdział 2 – Spinners End Rozdział 14 – Felix Felicis wasze sugestie? swoje wkleje później -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
Felix Felicis - inicjały FF... Przypomina
mi to trochę klimaty Godrica Gryffindora, Roveny Rawenclaw, Salazara
slytherina i Helgi Hufflepuff...
I to makes me think że felix jest zwiazany ze historią Hogwartu... Np. kiedyś coś namieszał itp. Jako ze detour oznacza: a different or indirect route to a place, that is used to avoid a problem or to visit somewhere or do something: Malfoy coś objeżdża.. ![]() Czuję że to bedzie związane z jego tatuśkiem w Azkabanie. Spinner to dosłownie tkacz, ale również opowiadacz historii, i to kłamliwych. Czyim więc końcem bedzie 2 rozdział??? muszę się dogłębniej zastanowić ![]() ![]() -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
silme |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: zza siódmej rzeki ;-) ![]() |
pisałam już o tym w komentowaniu wiadomości,
sklep z nawigacją: http://sklep.gps.wroclaw.pl ale pozwolę sobie jeszcze tutaj wrzucić swoje trzy grosze: felix znaczy po łacinie szczęśliwy; natomiast felicis to genitiv od felix (tzn. nasz dopełniacz). Całe Felix felicis tłumaczy się jako bardzo szczęśliwy, więc szczerze wątpie czy to będzie nowa postać... (z tym że łacine miałam baardzo dawno temu i niczego nie jestem na 100% pewna ;-) może to nowe zaklęcie?? jakieś rozweselające?? jeszcze mi się z tym kojarzy Felis catus, (oficjalna nazwa domowego kota) przy czym dopełniacz od felis też brzmi felicis.... Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 14:55 -------------------- ...I can teach you how to bewitch the mind and ensnare the senses. I can tell you how to bottle fame, brew glory, and even put a stopper in death... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 22:33 |