Halloween, Czyli witaj
Ameryko...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Halloween, Czyli witaj
Ameryko...
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Właśnie, Halloween. Dla jednych chory
wymysł Ameryki, dla innych po prostu kolejna okazja do zabawy, dla jeszcze
innych zakłócanie czasu wyciszenia przed Wszystkimi Świętymi i
Zaduszkami...
Co sądzicie o tej "amerykańskiej tradycji"? Organizujecie coś, idziecie do kogoś, czy totalna ignorancja? Moim zdaniem to bzdurny wymysł amerykanów. U nich to może i jest tradycja, ale u nas jako tradycyjnym chrześcijańskim państwie, ośmiele sie tak nazwać Polske, zjawisko szezrenia amerykańskiej kultury jest dośc powszechne, cakiem możliwe, że może i u nas kiedyś, stanie się to juz tradycja. Mam nadzieję, że nie za mojego żywota, ponieważ dla mnie jest to obraza zmarłych w tym okresie, kiedy szczególnie powinnyśmy chmm... nie obchodzic tego typu imprez? W każdy razie według mnie jest to bez sensu. Ten post był edytowany przez kelyy: 26.10.2004 17:07 -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
![]() ![]() ![]() |
Milka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 03.01.2004 ![]() |
hehe..pamiętam jaka podnieta była z
walentynkami w podstawówce!
![]() Wszyscy się chwalili kto od kogo dostał kartke czy cóś takiego...te akademie... Heh..teraz to w ogóle mi się już troszke znudziło, ale to miłe jak dostaniesz od kogoś kartke, lub kwiatka...zabawa to zabawa..ja wam mówie za pare lat do Halloween będzie to same podjeście co dziś do walentynek....tak mi się wydaje.. -------------------- PROŚBA!
Błagam..czy moze byc tu wszystko po polsku.... ![]() www.emma-dupson.blog.onet.pl |