Inaczej
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Inaczej
Dajmond |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 356 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: nie wiem ![]() |
Od razu mówię, jest jak w serialach...
Wszelkie podobieństwo jet niemożliwe XD.
PROLOG -Chcesz kawy? -Basia krzyknęła do niej znad biurka. -O, bardzo proszę -odpowiedziała jej. Koleżanka podała jej fioletowy kubek pełen aromatycznego napoju. Nagle w drziwach stanęła dziewczyna. To co Dorotę zdziwiło to jej zwykłość. Tak, wiadomo, że takiego słowa nie ma, ale czy sekretarka będzie grzebać w słowniku, aby znaleźć właściwe? Dziecko zdjęło z głowy wełnianą czapkę. -Przyszłam się zapisać -mruknęła. Podała jej potrzebny formularz, jednocześnie jeszcze raz mierząc ją wzrokiem. -Widziałaś jak ona wygląda? -Baśka sciszyła głos. Rzeczywiście. Miała trochę za okrągłe policzki jak na dzisiejszą modę i cienkie, prawie przezroczyste włosy. -Już -dziewczynka uśmiechnęła się. -Doobrze -odrzekła, a po chwili dodała. -Mam nadzieję, że twoje nazwisko figuruje na liście rezerwacji, tak? -Yhm. Byłam przez wrzesień u rodziny, we Francji, nie mogłam -zaczęła się tłumaczyć. -Rozumiemy, oczywiście. Drzwi zamknęły się za to bezbarwną, nijaką postacią. -Pewnie ma forsy jak lodu -Basia nachyliła się do niej. -Ma to ona na pewno. Znam ją -odparła Dorota. -Skąd? -Byłam w tamtym roku sekretarka w podstawówce, no wiesz, pamiętasz, na próbę. -I...? -Lepiej żebyś nie wiedziała jakie były z nią kłopoty -szepnęła złowieszczo. I w tym momencie Barbara zaczęła się spodziewać tego, co nadejdzie juz niedługo. Przybycie nowej wszystko zmieni. -------------------- .
|
![]() ![]() ![]() |
Dajmond |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 356 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: nie wiem ![]() |
XD ja jestem tutaj z zupełnie innej bajki.
Narazie próbuję pisać opowiadanie o cięższej tematyce niż ,,Różowy
Swiat".
Wiem, że to nie jest raczej moja dziedzina, opowiadania o tej tematyce. Dzięki, za wytknięcie błędów Matoos. Postaram się nie dawać wszędie ,,dziwnie", dzięki Emily za również konstruktywną (chcociaż mmniej) uwagę. Niestety, to raczej, jaku już wspominałam, nie jest moja działka opowiadania o głębszej fabule. Postaram się popracować nad ogólnie fabułą, bo z tym mam najcięższe problemy. ps. Nimbuska, jakieś problemy z ortografią? Pisze się ,,cóż" -------------------- .
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 19.06.2025 04:06 |