W Świecie Harry'ego Pottera
..., pewne niedomówienie ??
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
W Świecie Harry'ego Pottera
..., pewne niedomówienie ??
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy zastanawialiście się kiedyś jak to
właściwie sie dzieje , że w świecie Harry'ego Pottera istnieją tacy
ludzie jak np. Weasley'owie?? Nie chodzi mi tutaj oczywiście o charakter
czy coś, tylko o ich stan majątkowy.
Zawsze zastanawiało mnie dlaczego oni np. nie transmutują swoich rupieci na jakieś normalne rzeczy (jakieś fajne meble albo przynajmniej ten wyszorowany do szarości stół na jakiś inny). Nie wiem czy Jo o tym pomyślała czy nie ale gdyby z tymi czarami było tak jak jest w jej książce to niebyłoby biedniejszych i bogatszych. W książce jest taki przykład : " - Tak... no cóż... chyba brakuje drugiego krzesła... ja... Weasley, może byś... - Prosze się nie trudzić - powiedział łagodnie Dumbledore. Wyją różdżkę, machną nią krótko i tuż obok Harry'ego pojawił się przysadzisty fotel pokryty perkalem." Skąd wziął się ten fotel?? No chyba Dumbledore go wyczarował - tylko dlaczego Artur takiego nie wyczaruje dla siebie i rodziny?? PS. - Nie wiem czy taki temat jush był... -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
cedrik |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 30.08.2003 ![]() |
Weasley'owie to złodzieje są normalnie
![]() A co do tematu to dumbel ma więcej siły magicznej etepe. Pomyślcie sobie co by sie działo, jakby tak każdy sobie czArował ??? Wybuchło by wielkie zamieszanie, a mugole by sie dowiedziały ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 20:46 |