[filmy] "upadek"
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
[filmy] "upadek"
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Jestem baaaaardzo ciekawa Waszego zdania.
Mną ten film wstrząsnął. Zaciskałam zęby i pięći, chciałam rzucać czymś w
ekran. Wywołał we mnie wściekłość, ale też i współczucie. Chociaż...
Aktorzy swe kreacje stworzyli wyśmienicie. Hitler, który aż pluł śliną z wściekłości. Ewa Braun, broniąca się przed rzeczywistością. Państwo Goebbels... Właśnie. Po raz pierwszy mi się zdażyło na tym filmie, że klęłam, klęłam jedną osobę, wyzywałam w myślach od najgorszych, tak, że szewc by się zarumienił. Pani Goebbels. Jedyne określenia jakie mi do niej pasują, nie nadają się tutaj do publikacji. Na "Pianiście" owszem, zaciskałam zęby i klęłam, ale nie na konkretne osoby, rzucałam ot, tak w przestrzeń i płakałam jak głupia. Ale tym razem nie pozwoliłam sobie na płacz. Wściekłość zbyt duża. I cały czas w myślach zdanie "A wiecie, co nam zrobiliśie?". Współczułam cywilom. Ale nie wojskowym. Nie tym, którzy WIEDZIELI. Ten post był edytowany przez Sihaja: 21.11.2004 23:36 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja z moim silnie anty niemieckim
nastawieniem mogłbym jeszcze zdemolować kino :}
Nie ma przebaczenia, nie ma ze Hitler tez miał uczucia, nie ma że byli "dpbrzy niemcy"! była wojna, jako taka nienawiść pozostała bo niemcy mają faszyzm czy inne tego typu geny od urodzenia az do śmierci. Dlatego ja sobie tego filmu odmówię - chociaż, gdyby była tam scena pokazująca Hitlera jak sie boi, poci sie ze strachu i smierć mu w oczy zagląda to czemu nie ;] gnij w piekle skurczybyku "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 07:48 |